„Capra cu trei iezi” se joacă la Londra pentru copiii români şi britanici

Teatrul pentru copii şi tineret „Luceafărul” din Iaşi, cu sprijinul Institutului Cultural Român şi al Ambasadei României la Londra, prezintă în capitala Marii Britanii două reprezentații cu un spectacol realizat după nemuritoarea poveste „Capra cu trei iezi” a lui Ion Creangă. Evenimentele sunt legate de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului şi vor avea loc la în spațiul teatral al ICR Londra, în 20 mai 2017, în limba română, şi, o zi mai târziu, la Wembley Library, în nordul Londrei, în limba engleză.

Proiectul se adresează atât copiilor din comunitatea românească, ca o formă de inițiere în cultura națională și de conservare a identității lor cultural-lingvistice, cât și copiilor britanici, grup-țintă mai rar vizat de programele de diplomație culturală. Spectacolul aduce astfel în fața celor mici nu numai una dintre cele mai îndrăgite povești ale românilor, ci și, prin intermediul evocativelor costume şi decoruri, atmosfera și obiceiurile satului românesc.

Adaptarea textului este semnată de Ion Agachi, regia îi aparţine lui Ion Ciubotaru, iar distribuţia este formată din Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Ileana Ocneanu, Mariana Teleman, Elena Zmuncilă. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, după lucrările artistului plastic Gheorghe Ciobanu.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon/