Caligrafia în era digitală, tema „ExpoCaligrafia International”

Prima ediție a ExpoCaligrafia International, proiect inițiat și organizat de Asociația Liber la Educație, Cultură și Sport (www.educatie.ong) se desfășoară la sediul Institutului Cultural Român, între 24 și 30 octombrie 2019. Evenimentul este dedicat atât pasionaților de caligrafie de orice vârstă, cât și profesioniștilor, în scopul de a promova „arta de a da formă literelor într-un mod expresiv și armonios”.

Tema principală a proiectului expozițional este biodiversitatea, comuniunea om-natură în era digitală, când scrisul mecanic, la taste, a cucerit creativitatea și frumusețea scrisului de mână.

Vernisajul ExpoCaligrafia International are loc joi, 24 octombrie 2019, ora 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru nr. 38. Accesul publicului se face pe bază de invitație.

Expozanții sunt autori români ai lucrărilor care au obținut Premiul I la Concursul Național de Caligrafie, din perioada septembrie-octombrie 2019, în cadrul fiecărei categorii de vârstă – copii, tineri, adulți, seniori. Textele alese pentru caligrafiere, în limba română, sunt evaluate de un juriu internațional, format din caligrafi profesioniști, critici de artă, învățători, profesori și se remarcă prin originalitate, fluență, ortografie și punctuație impecabile.

Autorii români expun alături de caligrafi recunoscuți internațional, invitați din Japonia, S.U.A., Grecia, Israel, Polonia, Italia, Columbia, Peru, Brazilia, Islanda, Indonesia, Africa de Sud sau India.