Calea europeană către modernitate. România 1918-2018. Întâlnire cu istoricul Adrian Cioroianu, la Varșovia

Cu ocazia Zilei Europei, Institutul Cultural Român de la Varşovia, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene la Varşovia, va organiza o dezbatere cu titlul Calea europeană către modernitate. România 1918-2018, cu participarea istoricului Adrian Cioroianu. Dezbaterea, inclusă în programul de evenimente dedicat Centenarului Marii Uniri, îşi propune să sublinieze rolul pe care l-a ocupat şi îl ocupă România în Europa, începând din perioada modernă a sfârşitului secolului al XIX-lea şi până în prezent.

Evenimentulva figăzduit de Reprezentanța Comisiei Europene la Varșovia în data de 14 maiși va avea ca punct de plecare volumul Cea mai frumoasă poveste. Câteva adevăruri simple despre istoria românilor, recent tradus și publicat în Polonia de Editura Amaltea. Partenerul de dialog al d-lui Cioroianu va fi jurnalistul și publicistul Bogumił Luft, traducătorul cărții, fost ambasador al Poloniei în România și Republica Moldova.

Adrian Cioroianu, în prezent ambasador al României la UNESCO, este unul dintre cei maicitiți și cunoscuți istorici români: fost Decan al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, senator, euro-parlamentar şi ministru de externe (2007-2008).