„Călătoria fantastică a Maronei”, în regia Ancăi Damian, la Festivalul Filmului Francofon din Madrid

 Calatoria fantastica a Maronei, in regia Ancai Damian, la Festivalul Filmului Francofon din Madrid

În fiecare an, în data de 20 martie, se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. În Spania, România propune anual, prin Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Spaniei, o serie de activități prin care se subliniază afinitățile culturale și apartenența la Francofonie.

În cadrul celei de- a șaptea ediții a Festivalului Filmului Francofon (Muestra de Cine Francófono), sub egida Luna Francofoniei, reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid participă cu filmul de animație Călătoria fantastică a Maronei, (2019) o coproducție franco-româno-belgiană, în regia Ancăi Damian.

Proiecția filmului „Călătoria fantastică a Maronei”  / „Las vidas de Marona” va avea loc duminică, 20 martie, ora 12.00, în sala Azcona a Cinematecii din Madrid, în cadrul programului matinal oferit copiilor și celui mai tânăr public cinefil. Pelicula este un film de animație din 2019 | 7+ | 1 h 27 min. | care va fi prezentat în versiunea originală, dublat în spaniolă. Distribuție: Lizzie Brocheré, Bruno Salomone, Thierry Hancisse, Shyrelle Mai Yvart, Maïra Schmitt. Cățelușa Marona, cu năsucul în forma unei inimi, va călători la Madrid pentru a-i bucura pe cei mai mici cinefili și pe părinții lor, oferindu-ne o poveste despre iubire, devotament și prietenie necondiționată. Premii si participări la festivaluri internaționale: Premiile Filmului European Cine, 2019: Nominalizat la categoria cel mai bun film de animație. Festival de Gijón, 2019: Secțiunea oficială. Festival de Annecy: Nominalizare la categoria ceal mai bun film. Festivalul Internațional LUCAS de la Frankfurt: Premiul ECFA (European Children's Film Association).

„Călătoria fantastică a Maronei” este un basm modern despre dragoste necondiționată și sacrificiu. Micuța cățelușă, născută în urma unei povești de iubire dintre un dog argentinian și o metisă atrăgătoare, lasă urme profunde în viețile stăpânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor. Premiera filmului în România a avut loc la data de 4 octombrie 2019. Filmul a avut premiera mondială în iunie 2019, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animație din lume, unde a fost înscris în competiția oficială. „Povestea mi-a dat ocazia să explorez noi modalități de exprimare cinematografică, mi-am propus să ofer publicului o experiență unică la nivel vizual. Când am început să lucrez la acest film am simțit că, sub aspectul unei “povești de familie”, pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui câine este similar cu a te uita în oglindă pentru a privi adevărul în față. Destinul Maronei este în același timp simplu, esențial, individual și universal. Trăiește în prezent, bucură-te de lucrurile mici, acestea sunt adevărate “lecții de fericire” pentru oameni din partea unui câine.”, a declarat regizoarea Anca Damian.

Mai multe informații despre programul Festivalul Filmului Francofon de la Madrid pot fi vizualizate aici.