Cahul: dezvelirea bustului domnitorului Alexandru-Ioan Cuza

Cahul dezvelirea bustului domnitorului Alexandru-Ioan Cuza

Duminică, 28 mai 2017, la ora 11.00, în localitatea Alexandru-Ioan Cuza din raionul Cahul, Republica Moldova a avut loc dezvelirea bustului domnitorului român al cărui nume îl poartă localitatea. Bustul tip portret este o copie fidelă a creației sculptorului basarabean Idel Ianchelevici, ce se află în patrimoniul Muzeului de Artă Vizuală din Galați.

Monumentul a fost realizat în cadrul atelierelor de sculptură pentru tineri artiști plastici basarabeni, organizate într-un proiect cultural dedicat tinerilor de dincolo de Prut, cu sprijinul Institutului Cultural Român prin Direcția Românii din Afara Granițelor, la începutul acestui an. Aceste ateliere au avut loc sub îndrumarea dr.Dan-Basarab Nanu, directorul Muzeului de Artă Vizuală din Galați și a sculptorului si restauratorului Denis Brânzei.

Evenimentul dezvelirii bustului lui Alexandru-Ioan Cuza s-a desfășurat în parteneriat cu Primaria comunei și Casa de Cultură a Studenților din Galați. Au fist prezenți reprezentanți ai autorităților locale, profesori, jurnaliști și tineri români basarabeni.

Dezvelirea bustului domnitorului Alexandru-Ioan Cuza, în Basarabial s-a desfășurat în contextul Zilei Românilor de Pretutindeni.