Bursieri "Nicolae Iorga" la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia (2018)

Ana-Maria Răducan a absolvit în 2009 Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, secția Filologie Clasică, urmând apoi masterul de Studii Medievale din cadrul aceleiași Universități. În 2015 a obținut titlul de doctor în Filologie cu lucrarea Semnificații ale termenului eros la Simeon Noul Teolog. Pe parcursul studiilor doctorale a beneficiat de stagii de cercetare la Universitatea din Hamburg, Central European University din Budapesta și EHESS, Paris, ultimele două în cadrul proiectului POSDRU coordonat de Institutul de Istorie „Nicolae Iorga": „MINERVA - Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi post-doctorală". În 2016-2017 și-a continuat activitatea post-doctorală la Accademia di Romania din Roma și la EHESS, Paris, mulțumită burselor Vasile Pârvan, respectiv, programului de mobilitate DEA, oferit de FMSH și IFR. Din 2015 este cercetător asociat la Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale (CEREFREA-Villa Noël). În prezent beneficiază de bursa de cercetare şi formare postdoctorală „Nicolae Iorga" la Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Italia, cu proiectul de cercetare „Biblioteca Patriarhului Fotie și producerea cunoașterii în Bizanț".

Interese de cercetare: literatura și societatea din perioada medio-bizantină.

Volum de autor: Semnificații ale termenului eros la Simeon Noul Teolog,Editura Academiei Române, Centrul de Studii Transilvane, Cluj, 2015.

Daniela Scurtulescu s-a născut în 1985 la Tg-jiu. A absolvit în anul 2008 Facultatea de Arte și Design departamentul Pictură, grupa profesorului Carol David, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În perioada 2008-2010 urmează cursurile masterale Surse și resurse ale imaginii în pictura contemporană la aceeași Universitate. Între 2011-2012 se specializează în tehnica mozaicului clasic finalizând un curs de mozaic la Roma sub îndrumarea profesorilor Gianfranco Romani și Alba Cioci. Actualmente parcurge bursa de cercetare și formare postuniversitară „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția cu proiectul artistic intitulatMozaicurile din Ravenna și Veneția, fundament al picturii contemporane.Până în prezent a participat la numeroase expoziții de grup și una personală, atât în țară la Timișoara, Craiova, Alba-Iulia, Brebu Nou, cât și în străinătate în Italia, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia. Este prezentă în numeroase articole și publicații de specialitate. De asemenea se afirmă ca bun pedagog punând în practica de atelier experiența sa din domeniul artistic al picturii și mozaicului câștigând numeroase premii și competiții naționale și internaționale.

Sorin Scurtulescu s-a născut în 1979 la Timișoara.A absolvit în anul 2002 Facultatea de Arte și Design departamentul Pictură, grupa profesorului Constantin Flondor, din cadrul Universității de Vest din Timișoara. În perioada 2003-2005 urmează cursurile masterale Comunicare vizuală, publicitate și strategii de marketing, iar în anul 2009 obține titlul de Doctor în Arte Plastice și Decorativecu teza de doctorat Pictura-concentrare a vizibilului și a invizibilului, prof. coord. științific, Prof. univ. dr. Chiriac Aurel, la aceeași Universitate. În perioada 2001-2002 a obținut bursa Erasmus la Universitatea din Sunderland School of Arts, Design and Media, Anglia, grupa profesorului Geoff Morten. Între 2003-2004 este profesor asistent în departamentul pictură la Lord Wandsworth College, Anglia. Între anii 2010-2012 a beneficiat de bursa postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma. Între 2011-2012 a participat la cursurile libere și conferințele din cadrul Accademiei Nazionale di San Luca Roma. În prezent beneficiază de bursa de cercetare și formare postdoctorală „Nicolae Iorga” la Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția cu proiectul artistic intitulat Veneția nocturnă prin filtrul lui Tițian și Tintoretto.A participat pe plan național și international la 15 expoziții personale, 33 expoziții alături de grupul Noima, 45 expoziții de grup. A apărut în cataloage, cărți, reviste, presă de artă cât și în numeroase interviuri la Radio/TV, online, bloguri, siteuri culturale etc.

Este membru fondator al grupului Noima din anul 2003 iar din anul 2015 este reprezentat de galeria Vieneză12-14 Contemporary și de proiectulSchleifmühlgasse 12-14.

Website:http://noima.ro/