Bursele și rezidențele finanțate de Institutul Cultural Român în 2016: Buget majorat și un nou regulament

Bursele și rezidențele finanțate de Institutul Cultural Român în 2016:

Buget majorat și un nou regulament

Programul de burse și rezidențe al Institutului Cultural Român are, în 2016, un nou regulament și dispune de un buget de 713 925 Lei ( 158 650 EUR), majorat cu 17% față de anul trecut.

Prin finanțările acordate în cadrul acestui program, România este reprezentată printr-o vastă varietate de domenii în marile centre de cercetare și artistice ale lumii și, de asemenea, cercetători și jurnaliști străini au posibilitatea să se documenteze nemijlocit în România.

Cuantumul bursei Woodrow Wilson, acordate în cadrul unui parteneriat între Institutul Cultural Român şi Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, a crescut la 13 424 USD (de la 10 500 USD). 

Durata rezidenței pentru traducători în formare, derulate printr-un parteneriat între ICR și Centrul Cultural Palatele Mogoșoaia, a fost extinsă la două luni. 

Noul regulament al programului, detalii despre bursele și rezidențele susținute de ICR în 2016, condițiile și termenele pentru depunerea candidaturilor sunt disponibile pe site-ul ICR, la adresa icr.ro/pagini/bursele-si-rezidentele-finantate-de-institutului-cultural-roman-in-2016-buget-majorat-si-un-nou-regulament

***

Conferință de presă

Institutul Cultural Român organizează marți, 2 februarie 2016, la ora 12.00, o conferință de presă pe tema programului de burse și rezidențe derulat de ICR în acest an. Vor fi prezentate bursa Woodrow Wilson, acordată în cadrul parteneriatului cu Woodrow Wilson International Center for Scholars din Washington, rezidențele pentru traducători în formare, organizate în parteneriat cu Centrul Cultural Palatele Mogoșoaia, bursele pentru traducători profesioniști din limba română, bursele „Constantin Brâncuşi" şi „George Enescu" acordate artiștilor români la Cité Internationale des Arts de la Paris, bursele pentru românii din afara țăriibursele pentru cercetători străinibursele de cercetare și documentare destinate jurnaliştilor culturali străinibursele „Lucian Blaga" și „Ion Mincu" adresate cercetătorilor și profesioniștilor din România.

La conferința de presă vor fi prezenți Radu Boroianu, președintele ICR, Cristian Petcu, directorul Direcției Programe Interne a ICR, David Andrew Kenneth (SUA), beneficiar al programului de  rezidențe pentru traducători în formare și Ana Mohonea (România), arhitectă, bursieră „Ion Mincu" în perioada octombrie-decembrie 2015.