BUCUREȘTI. „Poveste de iarnă”, concert online sub bagheta dirijorului Daniel Jinga

Proiectul „Poveste de iarnă” își propune armonizarea în cadrul aceluiași concept a creațiilor corale a cappella de inspirație folclorică și sacră, precum și a lucrărilor dedicate vocii solistice culte, aparținând diferitelor perioade de dezvoltare muzicală, în interpretarea muzicienilor: Alexandra Coman (soprană), Daniel Jinga (dirijor), Ana Ungureanu (concert maestru), Bogdan Simionescu (vioara II), Carol Măi Antal (violă), Radu Sinaci (violoncel), Alexandru Burcă (pian), Mădălina Barbu (soprană), Antonela Bârnat (alto), Ionuț Popescu (tenor I – maestru de cor) și Iustinian Zetea (bass).

Concertul va fi transmis pe canalul youtube al instituției și pe pagina oficială de Facebook a ICR  în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Repertoriul abordat:

1. O, ce veste minunată

2. Once upon a December

3. Adeste fideles

4. Veniți colindători

5. După datini colindăm

6. Noi umblăm și colindăm

7. Cetiniță, cetioară

8. Moș Crăciun cu plete dalbe

9. Bună dimineața la Moș Ajun

10. Triptic

11. Colindița

12. Legănelul lui Iisus.

Asociația MundiColour are ca scop promovarea și conservarea valorilor culturale romanești. Unul dintre principalele sale obiective este transmiterea către tânăra generație de interpreți și public, atât din țară cât și din străinătate, a creației vocal - simfonice românești, prin imprimări, filmări și concerte, realizate alături de Orchestra Metropolitană București, Ana Cebotari, Vlad Miriță și alti artiști români dedicați acestei zone repertoriale. Unul dintre principalele proiecte derulate este „Rapsodiem”, apariție discografică din anul 2017, ce fixează pe suport audio Rapsodiile Române compuse de George Enescu, dar și suita de valsuri „Valurile Dunării“ scrisă de Iosif Ivanovici. A urmat apoi, în aceeași linie de activitate, proiectul „Rapsodiem - de la Geneza la Centenar“, derulat alături de Asociația Municipiilor din România și Ministerul Culturii și Identității Naționale, proiect ce a adăugat imprimării Rapsodiei nr.1 de George Enescu valențele sincretice ale împletirii cu frumusețile naturale ale României, fixate pe pelicula filmului de scurt metraj.