BRUXELLES. „colectiv”, în competiția oficială a Festivalului Internațional al Filmului Francofon de la Namur

Documentarul „colectiv” a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional al Filmului Francofon (FIFF), care se va desfășura în perioada 2-9 octombrie, la Namur. Filmul regizat de Alexander Nanau va fi proiectat în cinematografele din Namur, precum și la Palatul Artelor Frumoase din Bruxelles – BOZAR. Institutul Cultural Român de la Bruxelles este partener, susținând de-a lungul anilor prezența cinematografiei românești la festival.

În cadrul celei de-a 35-a ediție a Festivalului Internațional al Filmului Francofon (FIFF) de la Namur, va mai fi prezent și scurtmetrajul Trecea un prinț călare”, regizat de Cristina Grosan, în secțiunea FIFF Campus, destinat publicului școlar.

Festivalul prezintă anual, în premieră mondială sau națională, mai multe filmeși coproducții românești în competiție,atâtscurtmetraje, cât și lungmetraje,invită regizori români cunoscuți să facă parte din juriul internațional și selectează tineri cineaști români în Juriul Émile Cantillon al Manufacturii din Namur. Juriul Émile Cantillon reunește anual peste 30 de studenți și formatori de școli de cinema francofone cu scopul de a crea o rețea a tinerilor profesioniști din școlile de cinematografie francofonă.

Program proiecții film „colectiv”

Vineri, 2 octombrie 2020 | 09:45
Caméo 4

Sâmbătă, 3 octombrie 2020 | 17:00
Caméo 4

Duminică, 4 octombrie 2020 | 15:00
BOZAR - Bruxelles

Luni, 5 octombrie 2020 | 17:00
Caméo 4

Program proiecție film „Trecea un prinț călare” / „Un prince passait à cheval”

Vineri, 9 octombrie 2020 | 9:45

Caméo 4

Bilete se pot cumpăra online la FIFF Namur și la casa de bilete a cinematografelor.