„Brâncuși 140” în imagini video

 Brancusi 140 in imagini video

Pentru că „Anul Brâncuși”  este anul în care întreaga comunitate artistică din România  marchează 140 de la naşterea sculptorului român Constantin Brâncuşi, ICR Istanbul continuă organizarea de evenimente culturale dedicate complexei personalităţi a omului şi artistului Brâncuşi. 

Marți, 22  noiembrie 2016, ora 18.00, la sediul ICR Istanbul, din imediata apropiere a Pieței Taksim, pe strada Siraselviler 21, Beyoğlu, Istanbul, va fi proiectat filmului „C. Brâncuși”, produs în anul 2002 de Ministerul Culturii și Institute for Computers din București.

Vizionarea acestui documentar constituie o continuare firească a evenimentelor din seria dedicată marelui sculptor Constantin Brâncuși. Este un alt tip de prezentare, dintr-o altă perspectivă, un nou argument care vine să elogieze opera marelui maestru român. Unul din punctele cheie ale demarării și realizării proiectului îl reprezintă valorificarea artistică și vizibilizarea unui obiectiv diplomatic pentru anul în curs – aniversarea Brâncuși, în afara granițelor țării. 

Proiectul se înscrie în strategia multianuală a Institutului Cultural Român, care cuprinde programe și manifestări dedicate marilor personalități ale culturii române. Evenimentul  urmărește o introducere în viața și opera lui Constantin Brâncuși în vederea informării și conștientizării publicului despre importanța pe care artistul român a avut-o în revoluționarea sculpturii moderne.