„Bourgeoisie & Debauch”: pianiștii Daniel Petrică Ciobanu și Alexander Gadjiev concertează la Roma

Duminică, 29 septembrie 2019, ora 19:00, Accademia di Romania in Roma și Asociaţia Culturală Româno-Italiană Propatria, în colaborare cu Conservatorul „Santa Cecilia” din Roma, organizează concertul pentru două piane „Bourgeoisie & Debauch”, susținut de muzicienii Daniel Petrică Ciobanu (România) și Alexander Gadjiev (Italia) pe scena Conservatorului „Santa Cecilia” (Via dei Greci 18, Roma). Programul va include lucrări de Maurice Ravel și Igor Stravinsky.

Daniel Petrică Ciobanu a câștigat prima dată recunoașterea internațională în 2017, la Concursul Arthur Rubinstein din Tel Aviv, unde a câștigat atât Premiul II - Medalie de Argint, cât și Premiul publicului. A urcat ulterior pe scenă la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin, St John's Smith Square din Londra, Festivalul Internațional George Enescu din București și a concertat în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia. Personalitatea muzicală și tehnica distinctă a lui Ciobanu au condus la colaborări importante cu orchestre precum: Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, Filarmonica din Israel și Israel Camerata, Royal Scottish National Orchestra, Filarmonica George Enescu și Orchestra Națională Radio. În 2017, Daniel Petrică Ciobanu a înființat Festivalul de Muzică Neamț, pentru a crea o platformă internațională pentru tinerii artiști. În stagiunea 2019/2020 va evolua de mai multe ori sub bagheta dirijorului Omer Meir Wellber, în special pentru debutul său cu Orchestra Gewandhaus din Leipzig și Orchestra Arturo Toscanini din Parma. În acest sezon, va evolua alături de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Române sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal și va susține numeroase concerte solo, inclusiv un turneu în Japonia și recitalul său de debut de la Festivalul de la Lucerna.

Alexander Gadjiev datorează expunerea culturală în primul rând familiei sale, ambii părinți fiind profesori de pian și muzicieni, iar în al doilea rând, Goriţiei - orașul său de origine - o răscruce naturală de popoare, culturi și limbi. Încurajat de tatăl său, un renumit profesor rus, Alexander a cântat pentru prima dată cu o orchestră la vârsta de nouă ani și a ținut primul său recital solo la vârsta de zece ani. A absolvit conservatorul la vârsta de șaptesprezece ani, cu cele mai mari note și onoruri. Acest lucru i-a permis să participe la Premio Venezia - un concurs rezervat pentru cei mai buni și talentați tineri din Italia - și să câștige a 30-a ediție a premiului. În 2015 a câștigat Premiul I și Premiul Publicului la Concursul internațional de pian de la Hamamatsu. Alexander a fost invitat în mod regulat să cânte în Japonia și la principalele festivaluri de pian, printre care: Festivalul Verbier, Festivalul MiTo din Torino, Festivalul Chopin din Duszniki, Festivalul internațional de pian ClaviCologne din Düsseldorf, Festivalul de pian Rafael Orozco din Cordoba, Festivalul de la Ljubljana, Festivalul Bologna, Settimane Musicali pentru Teatrul Olimpico din Vicenza, Festivalul Animato de Paris, Ravenna Musica și Festivalul Kammermusik din Salzburg. În octombrie 2018, s-a afirmat la “Monte-Carlo World Piano Masters 2018",  unde a obținut Premiul Rainier III. Alexander a cântat în unele dintre cele mai importante teatre de operă și săli de concerte (Teatro La Fenice din Veneția, Teatro Regio din Torino, Teatro Alighieri din Ravenna, Kioi Hall și Bunka Kaikan din Tokyo, Sala de Concert Kitara din Sapporo - Osaka, Salle Cortot din Paris, Conservatorul din Moscova, Salt Lake City, Istanbul, Barcelona, ​​Roma, Milano etc.) și cu orchestre celebre.

Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile.

Proiect realizat cu susţinerea Ministerului Pentru Românii de pretutindeni, Accademia di Romania in Roma, Institutul Cultural Român.

Parteneri: Ambasada României în Republica Italiană, “Institut Français – Centre Saint Louis”, Conservatorul de Muzică “Santa Cecilia” din Roma, cluster-ul EUNIC Roma, Comune di Roma- Assessorato alla crescita culturale, Biblioteche di Roma,Fundaţia Sergiu Celibidache, HubArt Agency, Baldrini Produzioni, Ass. Roma & Romania - RO & RO”, Asociatia „Officine delle Culture”, Proiectul „Tineri pe picioare”, Golden Accademy.

Patronaje: Senatul Republicii Italiene, Camera Deputaților a Republicii Italiene, Consiliul Regional Lazio, Ambasada României în Republica Italiană, Ambasada Republicii Moldova în Italia, Reprezentanța Comisiei Europene în Italia, Comune di Roma – Departamentul pentru dezvoltare culturală, Comune di Roma – Departamentrul Biblioteci.