„Blue Moon”, proiectat în prezența regizoarei Alina Grigore, la FIF Mons, Belgia

Institutul Cultural Român de la Bruxelles promovează proiecția, în premieră, în Belgia a lungmetrajului „Crai nou” / „BLUE MOON”, regizat de Alina Grigore, la cea de-a 37-a ediție a Festivalului Internațional de Film Mons- FIF Mons, care se desfășoară între 11 și 18 martie 2022.

Filmul de debut al regizoarei Alina Grigore va fi proiectat miercuri, 16 martie 2022, ora 20:30, în prezența acesteia, la Plaza Arthouse Cinema din Mons. După proiecție, Alina Grigore va dialoga cu publicul la sesiunea de întrebări și răspunsuri.

„BLUE MOON” urmărește călătoria psihologică a unei tinere prin procesul ei de dezumanizare. Irina se luptă să-și continue studiile și să scape de violența familiei ei disfuncționale. O experiență sexuală ambiguă cu un artist o va împinge să lupte împotriva violenței familiei ei. Un film puternic, care spune povestea unei familii în care domnește controlul. Pentru Irina, afirmarea în sânul propriei familii devine o problemă vitală.

Scris şi regizat de Alina Grigore, cu Ioana Chiţu, Mircea Postelnicu, Mircea Silaghi şi Vlad Ivanov în distribuţie, „Crai nou” / „BLUE MOON” a câştigat Marele Premiu al Festivalului de Film de la San Sebastian.

Alina Grigore (n. București, 1984) a studiat teatru și regie la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București. Printre filmele sale ca actriță se numără „Aurora” (Cristi Puiu; 2010), „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (Best Intentions, Adrian Sitaru; 2011) și „Ilegitim” (Ilegitim, Adrian Sitaru; 2016), pentru care ea a co-scris și scenariul, precum și mai multe seriale de televiziune din România. A regizat scurtmetrajele „Domino” (2016), „Triptic” (2016) și „River-bet” (2017). „Crai nou” este primul său lungmetraj. Pre-producția este în prezent în desfășurare pentru al doilea lungmetraj al ei, „Some Irrelevant Stories about Moms”, cu Melissa Leo în rol principal.

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.