Bilanțul participării românești la Salonul Internaţional de Carte de la Torino

Institutul Cultural Român organizează luni, 21 mai 2012, de la ora 11.00, la sediul său din Aleea Alexandru 38, București, o conferință de presă despre bilanțul prezenței României ca țară invitată de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Torino. La întâlnire vor participa președintele Institutului Cultural Român, Horia-Roman Patapievici și scriitori români prezenți la evenimentele organizate în cadrul Salonului de la Torino. Sunt așteptați jurnaliști, bloggeri, dar și publicul larg interesat de modul în care este promovată literatura română în străinătate.

România a fost, pentru prima oară, ţară invitată de onoare la Salonul Internaţional de Carte de la Torino, cea mai importantă manifestare de profil din Italia. Cea de-a XXV-a ediţie a Salonului, desfășurată în perioada 10-14 mai 2012, a fost celebrată, tot în premieră, prin prezenţa a două ţări invitate de onoare: România şi Spania, precum şi prin alegerea unei teme contemporane: Vivere in rete: le mutazioni indotte dalle tecnologie digitali / A trăi în rețea: modificările impuse de tehnologiile digitale.

În 2011, România a fost invitată de onoare la Târgul Internaţional de Carte LIBER de la Madrid, iar în 2013 va avea acest statut la Salonul Internațional de Carte de la Paris și la Târgul Bok & Bibliotek de la Göteborg, cel mai mare târg de carte din Scandinavia.

Prin programele de finanțare a traducerii și publicării culturii române scrise în străinătate derulate de Centrul Național al Cărții din cadrul ICR au fost sprijinită apariția în Italia a 33 de titluri – traduceri din autori români și lucrări pe teme culturale românești.

Jurnaliștii sunt rugați să confirme participarea la conferința de presă la nr. 031 7100 622 sau prin e-mail, la adresa biroul.presa@icr.ro.