Bega Blues Band în concert la Varşovia şi Cracovia

Bega Blues Band in concert la Varsovia si Cracovia

Bega Blues Band va cânta în două dintre cele mai cunoscute cluburi de jazz poloneze. În 13 noiembrie (de la ora 20.00), trupa va concerta la Varşovia, în clubul „Tygmont", iar în 14 noiembrie (de la ora 19.00), la Cracovia, în „Piwnica Pod Baranami".

Clubul „Tygmont" din Varşovia a fost deschis în 2001 şi a devenit rapid o importantă scenă de promovare a jazz-ului de bună calitate. Primul concert găzduit aici a fost cel al lui Jerzy Duduś Matuszkiewicz, fondatorul primei trupe poloneze de jazz de după război, "Melomanii". „Tygmont" este în prezent cel mai frecventat club de jazz din Varşovia şi unul dintre cele mai celebre din ţară, organizând concerte live cinci zile pe săptămână.

Clubul „Piwnica pod Baranami" („Beciul de sub berbeci") din Cracovia a fost deschis în 1956, de Piotr Skrzynecki. O vreme teatru de cabaret, „Piwnica pod Baranami" a început, în anii '60, să organizeze concerte de jazz ale unor mari muzicieni polonezi, precum Andrzej Trzaskowski sau Krzysztof Komeda, ajungând în scurt timp cel mai cunoscut club de gen din Polonia.

Bega Blues Band a luat fiinţă în 1983, în jurul personalităţii lui Bela Kamocsa, fondator şi chitarist al legendarei formaţii Phoenix. Pe lângă Bela Kamocsa (ghitară, ghitară bas, voce, percuţie, compozitor, textier), Bega Blues Band este formată din Johnny Bota (vioară, contrabas, bas electric, voce, percuţie, compozitor, aranjamente muzicale, texte) şi Lică Dolga (baterie). Invitatul special al trupei la cele două concerte din Polonia este Lucian Nagy, saxofonist. De-a lungul timpului, Bega Blues Band a concertat în cadrul unor importante festivaluri din Europa, precum cele de la Frankfurt, Hamburg, Bensheim, Leverkusen, Augsburg, Schwäbisch Hall, Crailseim, Königsberg şi Novi Sad. În 1992, a obţinut "Premiul de Popularitate" la Festivalul Muzical de la Privas, din Franţa. Trupa este prezentă la toate marile evenimente de jazz şi blues din România.

Pentru mai multe informaţii, Olimpia Resteman, referent principal relaţii la ICR-Varşovia, tel. 0048 – 506.712.158.