Atelier susţinut de David Esrig sub egida Festivalului Internaţional Shakespeare 2010

În perioada 9-13 mai, la sediul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale" – Bucureşti (Str. Matei Voievod nr. 75-77), se va desfăşura atelierul Studiu despre Hamlet, susţinut de regizorul David Esrig. Atelierul este organizat de Institutul Cultural Român împreună cu Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică în domeniul Teatru şi Coregrafie din cadrul U.N.A.T.C. „I.L. Caragiale" – Bucureşti şi Academia de Teatru, Televiziune şi Film „Athanor" din Burghausen (Germania), sub egida Festivalului Internaţional Shakespeare 2010.

Atelierul este deschis publicului interesat, în limita locurilor disponibile, între orele 10-13 şi 15-18, sala Ileana Berlogea.
Regizorul David Esrig şi echipa sa, alcătuită din Ilse Lauer – dramaturg, Achim Bieler – regizor, Hunor Horwath – asistent regizor, Daniel Bucher – asistent regie film, vor lucra cu studenţii anului I Master de la Facultatea de Teatru U.N.A.T.C. Bucureşti o selecţie a celor mai importante monoloage shakespeareiene (Hamlet, Ofelia, Claudius, Gertrude, Polonius).

Studenţi la Actorie de la Universitatea din Craiova şi de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj vor fi prezenţi în public pe toată durata atelierului.
Regizorul David Esrig va susţine în deschiderea atelierului (duminică, 9 mai – ora 10:00) o conferinţă în care va prezenta tipul de teatru pe care îl practică, metodele alchimice pe care le foloseşte în lucrul cu studenţii, semnificaţia dramaturgiei shakespeareiene şi a piesei Hamlet pentru patrimoniul cultural mondial.