Atelier pentru copii şi lansare de carte în cadrul expoziţiei Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte

Sâmbătă 16 noiembrie, în ultima zi a expoziţiei Se vede ceea ce facem

Clubul Ilustratorilor povesteşte de la sediul ICR Stockholm, vă invităm la un atelier pentru copii condus de ilustratoarea Anuta Varsta şi la lansarea cărţii bilingve pentru copii La est de est.Vă aşteptăm între orele 13.00-17.00. Intrarea liberă!

Orele 13.00–14.30, Atelier pentru copii: Tu şi animalul tău preferat
Imaginează-ţi că animalul tău preferat ar merge la şcoală şi ar învăţa să scrie şi să citească. Cum ar fi să fiţi colegi de şcoală sau chiar să fiţi colegi de bancă? Împreună îl vom ajuta pe animalul tău preferat să scrie o scrisoare despre cum este să mergi la școala ta. Copii vor desena şi lucra cu diferite materiale pentru colaj, sub îndrumarea ilustratoarei Anuta Varsta.
Pentru înscrieri ne puteţi contacta la rkis@rkis.se.

Orele 15.00–16.00, Lansarea cărţii bilingve româno-coreene La est de est de Anuta VarstaParticipă Anuta Varsta, ilustratoare şi autoare, şi Arina Stoenescu, editor
„Drag prieten, îmi place mult să plec de acasă. Să văd locuri noi.” Aşa începe Nikida scrisoarea sa despre călătoria în Coreea de Sud, unde s-a împrietenit cu Min-Ge. Împreună, ei descoperă o nouă lume populată de cuvinte care suna la fel în cele două limbi, dar au sensuri diferite. Plini de imaginaţie, copii se joacă cu cuvintele din cele două limbi - română şi coreeană. La est de est reprezintă debutul Anutei Varsta ca autor de cărţi de copii.

Expoziţia Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte poate fi vizitată la sediul ICR Stockholm până pe data de 16 noiembrie. Peste 30 de artişti ilustratori de carte, membri ai Clubului Ilustratorilor din România, expun imagini şi diverse obiecte prin care oferă o imagine a celor mai noi tendinţe în ilustraţia de carte românească. Invitatul de onoare al expoziţiei este celebra ilustratoare de cărţi pentru copii, Livia Rusz, în vârstă de 83 de ani, care expune ilustraţiile originale pentru cărţile Cenuşăreasa (Editura Ion Creangă, 1976) şi Miskati intervine (Editura Origo Press, 1988). Citeşte mai multe aici.

Se vede ceea ce facem. Clubul Ilustratorilor povesteşte este parte a proiectului de colaborare suedezo-român Harap Alb ce are ca scop înfiinţarea în România a unui spaţiu dedicat cărţii româneşti ilustrate pentru copii şi lecturii după modelul suedez Junibacken. Citeşte mai multe aici.

Expoziţia şi programul adiacent reprezintă o colaborare între ICR Stockholm, editura pionier press, Clubul Ilustratorilor şi sunt realizate cu sprijinul Konstnärsnämnden (Agenţia guvernamentală suedeză care finanțează proiecte artistice).