Atelier de Povești dedicat copiilor din diaspora, la ICR Viena

Institutul Cultural Român de la Viena prezintă pe data de 19 noiembrie, între orele 14:30 și 17:00, „Atelierul de povești”, un eveniment susținut de Sorin Ciprian Stan și dedicat copiilor din diasporă, cu vârstele între 5 și 10 ani. Atelierul va avea loc la sediul ICR Viena (Argentinierstraße 39, 1040 ).

„Atelierul de povești” este o activitate pedagogică ludică, abordând mai multe fațete din lumea fascinantă a poveștilor prin jocuri, cântece, scenete, desenând și confecționând marionete, pornind de la clasicele formule de început de tipul ˝a fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti˝ până la eroii tipici (Ileana Cosînzeana, fata săracului, Păcală și Strâmbă-Lemne) și la obiectele magice care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi (inel, pieptene, cizme, tolba sau turbinca).

Obiectivele atelierului sunt deopotrivă lingvistice și culturale. Atelierul este menit să permită participanţilor să pună în practică în mod interactiv cunoștinţele de limbă română deja acumulate și, în același timp, să descopere specificul basmelor românești.

“Atelierul de povești nu e doar un spaţiu în care copiii ascultă povești, ci și unul în care copiii sunt încurajaţi să ˝spună povești˝, la propriu și la figurat, să înveţe să povestească, dar și să născocească cai verzi pe pereţi, cai verzi care să dea aripi și culoare anecdotelor pe care le spun acasă, în fiecare zi”, ne spune Sorin Ciprian Stan.

Sorin Ciprian Stan este profesor de limbă franceză, scriitor și povestitor pasionat. Activând în prezent ca bibliotecar la Biblioteca centrală din Viena, el organizează periodic, la Kinderbücherei der Weltesprachen, o serie de lecturi interactive de povești în limba română cu titlul “Geschichtenzeit / Timpul pentru basme.

Accesul la atelier se face în limita locurilor disponibile și doar cu rezervare prealabilă la telefon +431 319 10 81 sau e-mail: uawg@rkiwien.at.