Atelier de poveşti cu ”Alfvén & Enescu în Pădurea Muzicală”, la ICR Stockholm

Atelier de povesti cu Alfven & Enescu in Padurea Muzicala, la ICR Stockholm

ICR Stockholm va prezenta la sediu său, în data de 3 octombrie 2017, începând cu ora 17.30, lansarea cărţii în variantă bilingvă româno-suedeză, ”Alfvén & Enescu în Pădurea Muzicală”, o nouă poveste din colecţia Poveşti din Pădurea Muzicală a autoarei pentru copii Cristina Andone.

Scriitoarea va participa la o discuţie cu jurnalista şi criticul de muzică suedez Camilla Lundberg şi cu graficiana şi editoarea Arina Stoenescu, despre rolul muzicii şi ilustraţiei în educarea cognitivă şi afectivă a copiilor, precum şi despre modalităţile de a aduce muzica clasică mai aproape de copii şi de a le dezvolta acestora gustul pentru acest gen muzical.

Lansarea cărţii Cristinei Andone şi discuţiile ulterioare vor fi completate de o expoziţie a autoarei, conţinând obiecte şi elemente din inventarul universului artistic construit în poveştile cărţilor, printre care o mini-colecţie etnografică de costume şi de podoabe populare româneşti şi un mic ansamblu de păpuşi ilustrând personaje din imaginarul cărţii.


”Alfvén & Enescu în Pădurea Muzicală” este un titlu nou ce completează colecția binecunoscută a Cristinei Andone, Povești din Pădurea Muzicală. Ilustrațiile sunt semnate de Adriana Gheorghe, Sebastian Oprița si Thea Olteanu.

Colecția Povești din Pădurea Muzicală este alcătuită din povestiri pentru copii scrise de Cristina Andone, ale căror personaje principale sunt inspirate de mari compozitori ai lumii. Carțile au menirea de a-i „împrieteni” pe copii cu muzica clasică, oferindu-le, într-un mod accesibil, informații de folos pentru cultura lor generală.


Cristina Andone (n.1976) este scriitoare, activist educaţional şi trainer de creativitate, autoare a colecţiei de cărţi muzicale ilustrate pentru copii Poveşti din Pădurea Muzicală.

Arina Stoenescu (n. 1969) este designer de grafică, editor şi traducător din limba română şi suedeză stabilită în Suedia, doctorand la Universitatea din Lund, colaborator ICR Stockholm.

Camilla Lundberg (n. 1950) este critic de muzică, jurnalist la cotidianele suedeze Dagens Nyheter şi Expressen şi director muzical la Televiziunea Suedeză.


Evenimentul este organizat în colaborare cu Editura pionier press, cu intrare liberă.