Artiștii Daniel Djamo și Matei Bejenaru prezentați de Anca Poterasu Gallery la Târgul Artissima de la Torino

Artistii Daniel Djamo si Matei Bejenaru  prezentati de Anca Poterasu Gallery la Targul Artissima de la Torino

În perioada 6 – 8 noiembrie 2015, Anca Poterasu Gallery din București va participa la Târgul internațional Artissima de la Torino cu lucrări semnate de artiștii Daniel Djamo și Matei Bejenaru. Prezența românească la Artissima este sprijinită de Institutul Cultural Român.

La această ediție, Anca Poterasu Gallery propune o explorare a unei teme de actualitate – migrația.

Daniel Djamo (n. 1987, București), artist interesat de istoriile personale și colective, combină instalații cu artă video și fotografie. A beneficiat de rezidențe în Paris, Chemnitz, Bruxelles, Viena și Liège. Lucrările sale au fost prezentate în Germania, Italia, Canada, Olanda, SUA, Rusia, Portugalia, Anglia ș.a. Lucrările sale video au fost proiectate la numeroase festivaluri de film și video art. În prezent este doctorand la Universitatea Națională de Arte din București.

Matei Bejenaru (n. 1963, Suceava), a absolvit Institutul Politehnic Iași (1988) și Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, sectia Pictură (1996). În 2006 a obținut doctoratul în Estetică la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iași. Din 1999 predă fotografia și arta video la Universitatea de Arte „George Enescu”. Este fondator și director artistic al Bienalei de Artă Contemporană Periferic din Iași (1997 – 2008). Este membru fondator al Asociației Vector din Iași. Între 2003 și 2007 a fost directorul artistic al Galeriei Vector din Iași. În aceeasi perioada a inițiat și condus proiectul de cultură socială cARTier, realizat împreună cu colegi din Asociația Vector. În proiectele sale din ultimii ani, prin fotografie, video și performance-uri, analizează felul în care modurile de producție economică, cunoașterea tehnologică, mentalitățile și stilurile de viață ale oamenilor s-au schimbat în țările post-comuniste în ultimele două decenii.

Mai multe informații :

www.artissima.it

www.ancapoterasu.com