Artiști români și coreeni, la „Romania Korea International Art Exchange Online Show”

Expoziția interculturală România - Coreea de Sud a fost inițiată în anul 2013, prima ediție având loc în Coreea de Sud. Expoziția s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care, din 2013 până în prezent,a avut loc succesiv, în fiecare țară. În acest an, cea de-a VII-a ediție urma să aibă loc la Muzeul Național al Literaturii Române din București, însă, din motive legate de pandemia Covid-19, organizatorii au decis transmiterea acesteia online. Expoziția va beneficia și de un catalog care urmează să fie tipărit în Coreea, la Seul.

Pentru transmiterea online a expoziției „Romania Korea International Art Exchange Online Show”, artistul Cristi Farcaș a realizat o înregistrare care cuprinde lucrările a 22 de artiști coreeni și a 15 artiști români, graficieni, sculptori, artiști media, performeri, creatori inspirați din arta tradițională, deopotrivă români și coreeni. Înregistrarea poate fi urmărită pe canalul Youtube al Institutului Cultural Român. Artiștii români participanți la această ediție online sunt: Dalina Bădescu, Anca Boeriu, Aurel Bulacu, Vlad Ciobanu, Ovidiu Croitoru, Raluca Ilaria Demetrescu, Reka Dup, Dorothea Fleiss, Rareș Lupu, Emilia Perșu, Eugen Raportoru, Napoleon Tiron, Vasile Tolan, Mirela Trăistaru și Monica Vasinca.

Cristian Farcaș este un artist vizual preocupat de noile tehnici media, video şi online. Cu o bogată experienţă de operatorie TV şi film, activează de curând în zona artei animaţiei si a modelarii 3D. Este membru fondator al platformei Modernism.ro cu un număr de peste 300 de materiale video publicate și o serie de expoziții, printre care „Glass fish, glass world - Cristi Farcas și Mirela Traistaru @ MNLR” (2020); animația, video instalație și video mapping cu tema „110 years old layout of medieval city of Brașov” (2020); Wolfs – București - video instalație (2019); video instalație Women Power in Art @ Castelul Cantacuzino (2019).