Artiști români la cea de a șasea ediție a Bienalei Internaționale de Artă de la Beijing

Artisti romani la cea de a sasea editie a Bienalei Internationale de Arta de la Beijing

Joi, 24 septembrie 2015, a avut loc festivitatea de deschidere a celei de a șasea ediții a Bienalei Internaționale de Artă de la Beijing, eveniment care se desfășoară în perioada 24 septembrie – 15 octombrie la Muzeul național de artă al Chinei. Tema ediției din acest an este „Memorie și vis“.

La festivitatea de deschidere au participat artiști străini și chinezi, diplomați, reprezentanți ai asociației artiștilor plastici din China, reprezentanți ai primăriei municipiului Beijing, reprezentanți ai mass-media. La această ediție sunt prezentate 685 de lucrări (selectate dintre cele peste 6000 primite), realizate de artiști din 96 de țări și regiuni. Armenia, Canada, Ecuador, Africa de Sud, Asia de Sud-Est și Chile beneficiază în acest an de expoziții speciale.

Juriul internațional al Bienalei a selecționat lucrările a opt artiști români: Laedo de Andrei Nagy, Neoclassical de Cătălin Bălescu, Baby-Blues de Mădălina Adriana Gheorghe Tănase, Ancestral Memory de Gabriel Sitaru, Contemplation de Ileana Ștefănescu, Yellow River de Silvia Trăistaru, Dream de Șerban Teodor Vrăbiescu și Where are they who aren’t anymore de Mihai Țopescu. O lucrare a artistului american de origine română Paul Mircea Goreniuc a fost, de asemenea, selecționată de organizatori. Artiștii Ileana Ștefănescu, Silvia Trăistaru, Mihai Țopescu și Șerban Teodor Vrăbiescu au participat la festivitatea de deschidere și urmează să participe și la celelalte evenimente propuse de organizatori, printre care Simpozionul Bienalei și o vizită la Muzeul de Artă Contemporană a Chinei. Deplasarea celor patru artiști români este sprijinită de Institutul Cultural Român.