Artiști români în rezidență de creație la Centrul Destelheide din Dworp

ICR Bruxelles anunță participarea unui grup de artiști vizuali români și un artist sirian în rezidențele de creație ”Artiest in huis” (ro. Artiști în casă), organizate de Centrul Destelheide din Dworp (Belgia), în perioada 5-14 iunie 2017.


Pentru al doilea an consecutiv, Dan Badea, Dragoș Burlacu, Florin Buta, Oana Coșug, Anca Irinciuc, Magda Amărioaiei și Kito Sino (Siria) se întâlnesc și vor lucra în vederea unor viitoare expoziții colective în Belgia și România. Vor fi dezvoltate idei începute în rezidențele artistice precedente de la Teșcani și în programul Colonia 21, printre ai cărui membri fondatori se numără și Dragoș Burlacu.

Atelierele puse la dispoziție de Centrul Destelheide pentru acest laborator de creație colectivă vor fi deschise publicului larg duminică, 11 iunie, 16:00, pentru vizite ghidate, în prezența artiștilor.

”Destelheide este cu precadere atmosfera care te încurajează să-ți localizezi propriul gest artistic, într-un sistem de valori dominat de unicitate și anticonformism artistic, modestie și camaraderie. Artiștii au rădăcini atât în Belgia cât și în România și împreună lucrează la o nouă serie de proiecte și expoziții în cele două țări. Destelheide le dă posibilitatea și cadrul necesar pentru desfășurarea, la nivel transfrontalier, schimburilor artistice.” , descrie sensul acestei inițiative, Oana Coșug - inițiatoarea programului.

Centrul Destelhaide este un spatiu unic de artă și creație, aflat în regiunea Flandra, dedicat tinerilor, artei și creativității și este finanțat de Comunitatea neerlandofonă.


Perioada: 5 – 14 iunie 2017

Adresa: Destelheidestraat 66, Dworp 1653