Artiști români, expuși prin Galeria Anca Poterașu, la Bruxelles, în cadrul ediției online a NADA Miami

Galeria Anca Poterașu participă, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la ediția de anul acesta a târgului de artă NADA Miami, desfășurată online, în perioada 1-5 decembrie 2020. Lucrări ale artiștilor Dragoș Bădiță, Oana Coşug, Megan Dominescu, Aurora Király și Larisa Crunțeanu, reprezentați de Galeria Anca Poterașu, au fost incluse în programul oficial al celei de-a 18-a ediții a NADA Miami, în expoziția intitulată „4 |14 | 26 degrees east“, în cadrul căreia expun și artiștii Botond Keresztesi, Marie Lukáčová, Pavla Malinová și Rafał Zajko, reprezentați de Galeria lítost Praga. Expoziția va fi prezentată online, la https://www.newartdealers.org/, în perioada 1-5 decembrie 2020.

Lucrările pot fi vizionate și fizic, la Centrul de Artă Contemporană WIELS din Bruxelles, strada Van Volxem nr. 316, unde Galeria Anca Poterașu, în colaborare cu Galeria lítost Praga, au organizat expoziția comună„4 |14 | 26 degrees east“(detalii:https://bit.ly/3meU31i). Curatoriată de Àngels Miralda și Anna Clifford, expoziția„4 |14 | 26 degrees east“ deschide un dialog între nouă artiști contemporani cu origini în Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, invitați să expună împreună. Proiectul explorează nuanțele subtile din spatele limbajelor subiective, reflectând originile și istoriile fiecărui artist participant.

Comunicarea online a expoziției va fi însoțită de discuții despre artă, nu doar între artiști și curatori, ci invitând și publicul să se exprime în egală măsură.„4 |14 | 26 degrees east“ se angajează în mod creativ în adaptarea din mers la noile condiții de existență în lumea artei, atât prin conținutul lucrărilor expuse, cât și prin promovarea propriu-zisă a evenimentului.

New Art Dealers Alliance (NADA) este un colectiv non-profit de profesioniști care lucrează cu arta contemporană. Membrii NADA includ galerii, directori de galerii, spații de artă non-profit, consilieri de artă, curatori, scriitori, muzee și alți profesioniști din domeniu, din întreaga lume. NADA găzduiește două târguri pe an: NADA New York, în martie, și NADA Miami Beach, în decembrie.

Având în vedere situația generată de epidemia de Covid-19, pentru vizionarea expoziției„4 |14 | 26 degrees east“ la Bruxelles, Centrul de Artă Contemporană WIELS din strada Van Volxem nr.316, Bruxelles, este necesară programarea la adresa: anca@ancapoterasu.com sau tel: +40 744 342 944.

Este a doua participare a Galeriei Anca Poterașu, cu sprijinul ICR, la târgul de artă NADA Miami. Detalii despre ediția din 2019: aici