Artiști români de succes în Turcia – Julian Lupu

Artisti romani de succes in Turcia - Julian Lupu

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir”din Istanbul și Ambasada României în Republica Turcia organizează un mini-recital al muzicianului Julian Lupu, prim-trompetist concertist al Orchestrei Simfonice Bilkent din Ankara, cadru didactic la Facultatea de Muzică, Universitatea Bilkent și membru al cvintetului de suflători GOLDEN HORN BRASS.

Mini-recitalul va avea loc în data de 18 octombrie 2016, de la ora 18.30, la sediul Ambasadei României la Ankara.

Julian Jupu a urmat cursuri de trompetă și de pedagogie muzicală la clasa profesorului Ioan Rusu de la Academia de Muzică "George Enescu". A participat la numeroase cursuri de măiestrie interpretativă și concursuri de muzică, câștigând premii la Concursurile Naționale de Interpretare, secțiunea trompetă, în anii 1989, 1991, 1992, precum și la competițiile din Constanța în 1992 și Bayreuth (Germania) în 1990. Având un repertoriu vast, el a înregistrat 4 CD-uri cu lucrări de Dittersdorf, Haydn, Pichl, Mozart, Vivaldi și Rachmaninov pentru casa de discuri Olympia din Londra.

Artistul român a concertat în diferite țări și orașe, inclusiv în Napoli, Firenze, Parma, Palermo, Milano, Mazzara del Valle, Torino, Brescia, San Remo, Cesena (Italia), Oradea, Iași, Arad, Cluj, Bacau, Botosani, Timișoara, București (România), Rennes, Paris, Marsilia (Franța), Laussane, Sion, Zürich, Bern (Elveția), Köln, Düsseldorf, Hamburg, Bamberg, Hannover, Berlin, Bonn, Lubeck, Kiel, München (Germania), Ankara, Istanbul, Eskișehir, Izmir, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Bodrum (Turcia), Barcelona, ​​Madrid, Murcia, Valencia (Spania), Japonia, Londra, Manchester, Leichester (Anglia), Washington, San Francisco, Portland (S.U.A).

Muzicianul a participat la numeroase festivaluri internaționale, printre care notăm: Festivalul Internațional „George Enescu”, Festivalul Internațional de Muzică Clasică Istanbul (organizat de IKSV), Festivalul de Muzică Clasică din Mersin, Festivalul de Muzică Clasică din Bodrum, Festivalul de Muzică Clasică din Ankara, Festivalul Internațional de Muzică din Salzburg, Festivalul Internațional de Muzică din Schleswig-Holstein, Festivalul BBC Proms 2014, Italian Brass Week 2013, Schagerl Brass Festival 2014 și 2016.

Trompetisul român a concertat în calitate de solist alături de dirijori de talie mondială, precum Gürer Aykal, Ion Marin, Gennady Rozhdestvensky, Vladimir Fedoseev, Neeme Järvi, Isin Metin, Serge Baudo, Alexander Dimitriev, Massimo Freccia, Jean Fournet, Howard Griffiths, Peter Gülke, Ernest Martinez İzguierdo, Nello Santi, Eșil Tabakov, Yoel Levi și Vladimir Aschenazy.

În martie 2017 a susținut masterclass-uri și concerte în Rio de Janeiro și alte orașe din Brazilia. În aprilie 2017 a concertat ca solist cu Orchestra Simfonică din Bursa și a oferit cursuri de măiestrie studenților de la Universitatea Uludağ - Turcia.

https://www.youtube.com/watch?v=8tsMW2VESzQ

https://www.youtube.com/watch?v=vwi45NvNDew

Institutul Cultural Român „Dimitrie Cantemir” de la Istanbul continuă astfel seria de acțiuni sub genericul Artiști români de succes în Republica Turcia.

Programul are ca scop identificarea și promovarea acelor români din Turcia, care reprezintă modele de reușită profesională și care aparțin cu predilecție mediului cultural-artistic.

Acest program face parte din categoria programelor permenente derulate de ICR Istanbul împreună cu misiunile diplomatice și consulare de pe teritoriul Republicii Turcia.

Contact:

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir-Istanbul

Siraselviler Cad. 21, Taksim, Beyoglu, Istanbul

tel:(+90212) 292 43 45

​fax:(+90212) 292 46 26

email:icr.istanbul@icr.ro

www.icr.ro