Artista Raluca Ghideanu la bienala RomArt 2015 de la Roma

Artista Raluca Ghideanu la bienala RomArt 2015 de la Roma

Artista de origine română Raluca Ghideanu va participa la bienala RomArt, desfășurată la Roma în perioada 15 - 18 mai, cu un stand propriu în care va expune o serie de sculpturi în piatră, metal și lemn, din colecția „The rest of me“. Prezența românească la RomArt este sprijinită de Institutul Cultural Român.

RomArt, expoziție bienală organizată la Roma, cuprinde, în opt secțiuni, circa 5000 de lucrări de pictură, sculptură, design grafic, fotografie, video și artă digitală, precum și alte forme de artă. Artiștii selectați expun în spații care însumează 17.000 mp. Celor mai bune 24 de lucrări li se vor decerna premii din partea organizatorilor. Detalii: www.romart.org

“Raluca Ghideanu este un exponent emblematic al noilor generații de artiști plastici din România. Absolventă a unui masterat în sculptură urmat în cadrul Universității Naționale de Artă din București (...) surprinde din prima instanță prin cutezanța gândirii plastice și, evident, a formelor, compozițiilor și ambientelor sculpturale pe care le-a imaginat în susținerea ideilor și enunțurilor teoretice. Este promotoarea unei viziuni plastice originale prin insolitul fluxului imaginativ și al juxtapunerii planurilor și referințelor realiste, arhetipale cu cele fantastice. O altă caracteristică importantă a creației sale plastice o reprezintă simplitatea aproape austeră a formelor inspirate din toate regnurile materiei vii înconjurătoare. La fel de relevantă este și iscusința cu care compune ansamblurile plastice pe care le imaginează, în forme de expresie – sculpturale îndeosebi – transpuse ingenios și vivant în diverse materiale, cu precădere lemnul și metalul brut. (...)” - Corneliu Antim, critic de artă.