Artist Talk - Lansarea proiectului „Arta la intrare.Identitar” la ICR


ARTA LA INTRARE.IDENTITAR, proiect organizat de Asociaţia Culturală NeoArt România, desfăşurat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Uniunea Artiștilor Plastici din România și Universitatea Națională de Arte din București şi co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, pornește de la sintagma Aducem ARTA în drumul vostru. Propunem o alternativă inovatoare de a familiariza un public divers cu arta contemporană prin intermediul artei contemporane însăşi, la această ediție aducând în atenţia publicului vizat şi Centenarul României Moderne, prin intermediul temei în jurul căreia se construiește proiectul - IDENTITAR.

Asociaţia Culturală NeoArt România a iniţiat anul acesta cea de-a doua ediţie a proiectului ARTA LA INTRARE, ce va avea loc în perioada octombrie-decembrie 2018, cu scopul de a promova tinerii artişti prin sistem open call, încurajând astfel debutul în artă și promovarea artei contemporane create de artiștii aflați la început de carieră artistică.

Proiectul din acest an se desfăşoară în peste 20 de spaţii naţionale din Bucureşti, Iași, Cluj şi Râmnicu Vâlcea și 5 internaționale, selectate împreună cu Institutul Cultural Român .

Începând din acest an, proiectul va avea și o componentă internațională, prin prezența unei țări invitate. Astfel, ne propunem ca în fiecare an să invităm alături de noi câte un artist dintr-o altă țară, selecția urmând a fi realizată în funcție de tema specifică anului respectiv. În contextul Centenarului, în 2018 ţara invitată este Republica Moldova.

Vineri, 26 noiembrie 2018, ora 17.30, vă așteptăm în Sala Mare a Institutului Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 3, unde va avea loc lansarea proiectului ARTA LA INTRARE. În cadrul lansării sunt invitați artiștii Anca Boeriu, Cosmin Paulescu și Mihai Zgondoiu, care se vor alătura acestei ediții printr-un eveniment de tipul artist talk.