Arte Marţiale cu Dan Perjovschi

Artişti contemporani în gardă la Institutului Cultural Român Marţi, 18 decembrie, ora 17:30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti), Dan Perjovschi descinde la Arte Marţialeo seară de proiecţii, dezbateri, polemici, confesiuni. Alţii le-ar numi Arte Poetice. O marţi pe lună, Institutul Cultural Român invită la confruntare un artist contemporan. La Arte Marţiale, artiştii nu expun, ci sunt expuşi. Tirului întrebărilor. Publicul este chemat pe tatami echipat şi pregătit pentru eschive.
La Arte Marţiale artiştii nu mai au alibiul unei expoziţii de perete, care „să vorbească de la sine". La Institutul Cultural Român, artiştii se explică, ne implică, vă intrigă.

Veţi întâlni aici artişti (prea bine) înţeleşi, artişti neînţeleşi, artişti (aparent) de neînţeles. Artişti de for public şi artişti de sertar. Artişti care una zic şi alta fac, artişti care asta fac şi asta zic, artişti care fac şi tac: până acum.

Invitat să spună de ce face ceea ce face, ce crede despre artă, public, societate, actualitate este, la această rundă de Arte Marţiale
, Dan Perjovschi (46 de ani, căsătorit), grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice. Perjovschi a putut fi văzut pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005) şi-n alte, la propriu, unghere celebre. La Bienala de la Veneţia din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces.
Moderator Erwin Kessler
.


Contact media : Biroul de presă al ICR, e-mail : biroul.presa @ icr.ro, tel 031 7100 625