„Arta în război – Războiul în artă“

Muzeul „1915˗1918 ˗ Vom Ortler bis zur Adria" a găzduit expoziţia „Arta în război - Războiul în artă" / „Krieg in der Kunst - Kunst im Krieg". Expoziţia, ce a cuprins lucrările a 38 de artişti internaţionali, a comemorat 100 de ani de la deschiderea singurului front de luptă din Primul Război Mondial ce se află pe prezentul teritoriu al Austriei. 

Autorii lucrărilor expuse au participat premergător la un workshop desfăşurat în localitatea Kötschach-Mauthen şi au vizitat obiective de pe frontul de luptă din Primul Război Mondial. Lucrările rezultate în urma acestui workshop au fost adăugate în expoziţia „Arta în război - Războiul în artă". Pictorul Dmitri Sibaev, specializat în istoria artelor plastice şi artă grafică, a fost inclus în  grupul artiştilor participanţi la proiectul „Arta în război - Războiul în artă".

Artistul a participat în anul 2013 alături de alţi 62 de tineri artişti, absolvenţi ai universităţilor de artă din Iaşi şi Chişinău, la expoziţia „Ausblicke", organizată de Abaţia Klosterneuburg în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena. 

Dmitri Sibaev a participat în perioada 2003-2015 la 35 de expoziţii dintre care amintim: „VIIIth International Graphic Competition For Ex Libris, Gliwice 2010" (Gliwice, Polonia, 2010), Expoziţie personală la  Bienala Internaţională (Malbork, Polonia, 2011) şi Expoziţia de comemorare a 100 de ani de la începutul Primului Război Mondial din cadrul Steinmetzmuseum Kaisersteinbruch (Austria, 2014). 

Expoziţia a fost organizată de Muzeul „1915˗1918 ˗ Vom Ortler bis zur Adria" în colaborare cu EUNIC Austria, Muzeul Militar din Viena, Muzeul „Leopold" din Viena şi Institutul Cultural Român de la Viena.