Arhitectul Vlad Tenu expune în cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra

Vlad Tenu, unul dintre cei mai premiaţi arhitecţi români, expune în cadrul London Festival of Architecture în perioada 25 iunie – 3 august, la Central Saint Martins Atrium, Granary Building, 1 Granary Square. London Festival of Architecture este cel mai important festival britanic dedicat arhitecturii şi design-ului.
Proiectul face parte din International Architecture and Design Showcase 2012 lansat de British Council şi se desfăşoară în timpul London 2012 Festival. Vlad Tenu reprezintă România, susţinut de ICR Londra.
Lucrarea arhitectului român, o sculptură-instalaţie intitulată „Complexitate minimală“ este creată din 2368 de bucăţi de aluminiu tăiate cu laserul. Inovatoare, „Complexitate minimală“ propune o metodă alternativă de fabricare şi utilizare a suprafeţelor, mai apropiată de tehnologia digitală şi 3D decât de abordarea clasică, matematică.

Proiectul a câştigat concursul de design şi fabricaţie digitală REPEAT, organizat de TEX-FAB în Houston, Texas, fiind selectat dintr-o serie de 95 de propuneri, iar proiectul a fost construit în 2011 de către echipa TEX-FAB.

Vlad Tenu a studiat arhitectura la Iaşi, Lisabona şi Bartlett, Londra. În prezent lucrează la Biroul de arhitectură Surface Architects din Londra şi predă la Bartlett cursuri de programare morfogenetică şi arhitectură computaţională.
Programul românesc în cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra este realizat şi coordonat de Institutul Cultural Român prin ICR Londra, fiind constituit atât din proiecte elaborate de echipa ICR/ICR Londra, cât şi din proiecte avansate de operatori culturali independenţi, persoane sau organizaţii, selectate pe bază competitivă, printr-un concurs de idei lansat în aprilie 2011.

Mai multe detalii aici