APEL LA CANDIDATURĂ - Tinere talente în domeniul criticii de film în juriul Révélation France 4 la Cannes

APEL LA CANDIDATURa - Tinere talente in domeniul criticii de film in juriul Revelation France 4 la Cannes

Criticii de film tineri din România sunt invitați să candideze pentru a face parte din juriul Révélation France 4 ṣi a participa la următoarea ediţie a Semaine de la critique din cadrul Festivalului de la Cannes. Selecția este organizată de Sǎptǎmâna Criticii în colaborare cu Institutul Francez şi Institutul Cultural Român.
Candidatul selectat va fi invitat la Festivalul de la Cannes pentru a avea un contact direct cu practica jurnalismului de cinema. Alături de colegi din Argentina, Franța și Mexic, criticul român va face parte dintr-un juriu care, prezidat de un regizor, va decerna Premiul Révélation France 4 unuia dintre cele şapte filme în competiție. Ghidați de un coordonator editorial, cei patru tineri critici vor difuza informații despre peliculele selectate în Semaine de la Critique pe canalele lor curente (bloguri, site-uri, reviste de specialitate).

Sǎptǎmâna Criticii s-a dedicat, de la începuturile sale, descoperirii tinerelor talente în cinema. Creatǎ de Sindicatul francez al Criticii de Cinema în 1962, secțiunea onorează prima ṣi a doua operǎ a cineaṣtilor din întreaga lume. În decursul timpului, la Semaine a distins cineaṣti precum Bernardo Bertolucci, Ken Loach, Wong Kar-Wai, Jacques Audiard, Guillermo del Toro, François Ozon, Alejandro Gonzales Iñárritu, Gaspar Noé sau, mai recent, Rebecca Zlotowski, Valérie Donzelli ṣi Jeff Nichols.

JURIUL REVELATION France 4

La ediția 2013, juriul, format din tineri critici din Brazilia, China, Franța și Turcia și prezidat de cineasta francezǎ Mia Hansen-Løve, a atribuit Premiul Révélation France 4 filmului Salvo de Fabio Grassadonia şi Antonio Piazza.

Condiții de participare
• Vîrsta cuprinsǎ între 22 ṣi 30 de ani
• Sǎ fie pasionat(ǎ) de cinema și sǎ desfǎṣoare o activitate de amator sau semi-profesionistǎ în domeniul criticii de cinema (sǎ modereze un blog, sǎ contribuie la un site internet, o revistǎ de cinema sau la o emisiune de radio sau televiziune ș.a.)
• Sǎ manifeste disponibilitatea de a împǎrtǎṣi propria viziune despre cinema ṣi despre activitatea sa cu tineri critici din întreaga lume
• Sǎ aibă cunoṣtințe solide de limba englezǎ pentru a putea viziona filmele subtitrate în limba englezǎ ṣi pentru a putea participa la discuțiile cu ceilalți membri ai juriului. Cunoaṣterea limbii franceze nu este obligatorie. Candidatul selecționat va putea redacta articolele în limba maternǎ.
• Sǎ fie disponibil în perioada 13 -25 mai 2014

Cum se depune candidatura
• Cererile vor fi trimise la Institutul Francez din România ṣi la Institutul Cultural Român numai prin e-mail la adresele : thomas.grand @ institutfrancais.ro ṣi icr @ icr.ro
Nici o informaţie despre candidaturi şi evoluția dosarelor nu va fi transmisǎ prin telefon sau prin e-mail.
• Data limitǎ de depunere a candidaturilor: vineri 14 martie 2014
• Conținutul dosarul de candidaturǎ:
1. Un CV în limba englezǎ însoțit de o fotografie
2. O scrisoare în limba englezǎ care sǎ prezinte modul în care candidatul a descoperit domeniul cinematografiei ṣi al criticii, precum și practica jurnalistică proprie ilustratǎ prin exemple (link-uri, articole etc).
3. Un articol în limba românǎ despre un film de lungmetraj la alegere (max. 1 500 semne)
Orice dosar incomplet, trimis dupǎ data de 14 martie 2014 sau care nu corespunde criteriilor de selecție va fi respins.

Informații practice

Candidatul din partea României va fi selectat de comun acord de Sǎptǎmâna Criticii, Institutul Francez din România şi Institutul Cultural Român. Decizia finală va fi comunicatǎ participanţilor la sfîrşitul lunii martie 2014.

Candidatului selecționat îi vor fi asigurate:
• Cheltuielile de cazare la Cannes ṣi transportul
• O acreditare la Festivalul de la Cannes
• Acces privilegiat la filmele din cadrul Sǎptǎmânii Criticii
• Întîlniri zilnice cu critici ṣi profesioniṣti din domeniul filmului
• Oportunitatea de a fi ghidat în timpul festivalului de un coordonator editorial
• Prezența în Juriul Révélation France 4, care va premia unul dintre cele șapte lungmetraje din competiție

Detalii suplimentare: [url=www.semainedelacritique.com ]www.semainedelacritique.com[/url]