ApăAerFoc - Festival de teatru în aer liber la Bucureşti

În perioada 14 iulie – 6 august 2007, timp de patru week-end-uri consecutive, la Bucureşti, în Parcul Tineretului, se va desfăşura Festivalul de teatru în aer liber ApăAerFoc. Evenimentul, organizat de Institutul Cultural Român, aduce în România patru nume de marcă din acest domeniu: Strange Fruit (Australia), Teatro Ka (Portugalia), Ilotopie (Franţa) şi Tuig (Olanda). Prin acest festival, ICR îşi propune să prezinte publicului autohton o formă specială de artă, puţin explorată în România. Este vorba despre un gen de spectacol ingenios şi plurivalent, cu o arie largă de forme şi posibilităţi, care combină diferite limbaje artistice (de la dans şi circ la muzică şi teatru). Trupele invitate vor prezenta montări de excepţie, cu impact imediat asupra spectatorului.
Festivalul va fi deschis de Strange Fruit
(14 - 15 iulie), după care vor urma Teatro Ka, (21 - 22 iulie), Ilotopie (28 - 29 iulie) şi Tuig (4 - 5 august). 
STRANGE FRUIT
(Australia) este o trupă originală care în acest moment ocupă o poziţie de vârf în zona teatrului de stradă. Spectacolele lor au loc la înălţime: actorii se leagănă în aer, pe nişte bare elastice de 4,5 m înălţime, deasupra capetelor spectatorilor, schiţând un balet suprareal între cer şi pământ.
TEATRO KA
(Portugalia) propune personaje alegorice pe picioroange, definite de frumuseţea costumelor şi puterea expresiilor. Spectacolele lor impresionează prin imagini poetice şi prin măiestrie şi tehnică actoricească.
ILOTOPIE
(Franţa) aduce teatrul pe apă. Actorii francezi şi-au câştigat faima internaţională prin spectacolele lor de mare impact vizual, care se desfăşoară chiar pe suprafaţa apei şi folosesc o tehnologie extrem de complexă.
TUIG
(Olanda) creează spectacole inedite, adevărate alegorii, sugerate cu ajutorul unor instalaţii complexe, arhaice, în care aerul, apa şi focul joacă un rol esenţial.
Contact media: Serviciul de presă al ICR, e: biroul.presa @ icr.ro, tel: 031 7100 625

www.icr.ro/ApaAerFoc