„Antologie de poezie contemporană românească. Texte paralele”

Contemporary Literature Press, sub auspiciile Universității din București, The British Council, Institutului Cultural Român și Ambasadei Irlandei, anunță publicarea volumului „Antologie de poezie contemporană românească. Texte paralele. Tradus din limba română de masteranzi MTTLC și șase poeți englezi” editată de Lidia Vianu.

„În anul 2016, Masteratul pentru Traducerea Textului Literar Contemporan (MTTLC) a împlinit zece ani de la înființare. Cu această ocazie, în aprilie 2016 am organizat prima ediție a Atelierelor de Traducere Literară București, care a fost sprijinită de Universitatea din București, Institutul Cultural Român, Uniunea Scriitorilor din România și Muzeul Național al Literaturii Române.", a declarat prof. Lidia Vianu.

Poemele din această antologie au fost selectate și traduse într-o primă etapă de masteranzii MTTLC, ca parte din disertația lor finală. Ele au fost apoi discutate la cursuri cu profesorii programului și stilizate ulterior, la București, de șase poeți englezi: Maggie Butt, Katherine Gallagher, Alwyn Marriage, Jeremy Page, Peter Phillips, și Anne Stewart. Poeții au fost traduși la recomandarea Uniunii Scriitorilor.

„Un volum de poeme ale celor șase poeți stilizatori a fost publicat chiar în timpul desfășurării atelierului, de Editura Integral, partenerul pe hârtie al editurii noastre online. Contemporary Literature Press va publica foarte curând un volum de amintiri legate de această primă încercare de a aduce la aceeași masă de lucru tineri traducători români și poeți englezi.  ATLB a dovedit că, în ciuda faptului că traducerea de poezie nu aduce un venit care să asigure existența traducătorului, traducătorii, mai tineri ori mai puțin tineri, nu se dau bătuți. A doua ediție a Atelierului de Traducere Literară București se va organiza în martie 2017. MTTLC și Contemporary Literature Press mulțumesc tuturor celor care sprijină acest atelier, și, nu în ultimul rând, printre ei trebuie menționată Oana Boca Stănescu, organizatoarea lui ca manifestare culturală"- prof. Lidia Vianu

„Antologie de poezie contemporană românească, tradusă din limba română de șase poeți englezi. Texte paralele", editată de Lidia Vianu, s-a lansat oficial miercuri, 18 ianuarie 2017. Volumul poate fi consultat și descărcat la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/contemporary-romanian-poetry.html