Ansamblul ,,Cindrelul – Junii Sibiului” susține un spectacol de Ziua Națională la Doha

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului"  va susține un spectacol extraordinar cu prilejul Zilei Naționale a României, în data de 9 decembrie 2016, la Centrul Cultural Katara din Doha. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ambasada României la Doha și Institutul Cultural Român, prin Direcția Relații Internaționale, reprezentând cea mai importantă acţiune românească de gen organizată în Qatar.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul - Junii Sibiului", cea mai veche formaţie de dansuri populare a României, numără peste o sută de membri şi are în repertoriu patruzeci şi cinci de suite coregrafice din toate zonele folclorice ale ţării, obiceiuri, suite instrumentale şi vocale de virtuozitate şi spectacole de teatru muzical-coregrafic susţinute în toată lumea. Ansamblul restrâns care se va deplasa la Doha, format din douăzeci şi doi de dansatori şi un solist vocal, va susţine un program de  dansuri şi cântece populare româneşti din toate zonele ţării.

Publicul invitat este format din personalităţi culturale locale, comunitatea diplomatică din Qatar, precum şi din comunitatea românească locală.

Centrul Cultural Katara face parte dintr-un proiect de 38.000 km2 - „Katara Plaza". Printre alte edificii culturale, în Katara există un amfiteatru deschis, Opera, un cinematograf multiscop, o sală de conferințe multifuncțională, precum şi un muzeu, unde sunt expuse opere de referinţă din patrimoniul statului Qatar.

Foto: www.facebook.com/AmbasadaQatar