Anca Benera și Arnold Estefan reprezintă România la Bienala de Artă Contemporană de la Istanbul 2013

Artiștii vizuali Anca Benera și Arnold Estefan reprezintă România la Bienala de Artă Contemporană de la Istanbul, editia a XIII-a, desfășurată în perioada 14 septembrie - 20 octombrie 2013.

Instalația celor doi artiști va fi expusă la galeria Arter de pe bulevardul Istiklal, unul din cele cinci puncte principale în care se desfășoara bienala. Lucrarea are titlul “Principiul echității” și este o analiză critică a relațiilor internaționale în limbaj artistic.

ICR Istanbul este partener al bienalei din anul 2009.

Bienala beneficiază anul acesta de prezența Fulyei Erdemci în calitate de curator si se desfasoară sub titlul Mom, am I a Barbarian?. Fulya Erdemci este un artist, critic de artă si curator de origine turcă, cunoscută si respectată în lumea artei contemporane, activă la Amsterdam. Tema aleasă explorează legaturile între poezie, poetica spatiului, literatură si artă. Termenul barbar semnifică si noile si necunoscutele limbaje pe care va trebui să le învătăm să le descoperim pentru a-l întelege pe celălalt și pentru a construi lumea ce va fi. Concentrându-se asupra temei spațiului public ca forum, expozitia va include lucrări care chestionează forme curente ale democrației contemporane și problematizează noțiunile de barbar și civilizat. În ultimă instanță, expoziția va fi o reflecție asupra rolului artei în spațiul public, în contextul actual.

Detalii suplimentare: ICR Istanbul