Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor, la Festivalul Teatrului European din Liban

Institutul Cultural Român susține participarea românească la cea de-a doua ediție a Festivalului Teatrului European din Liban, desfășurat în perioada 16 septembrie - 11 octombrie 2019, un proiect organizat de Delegația UE în Liban în parteneriat cu Teatrul de păpuși și marionete „Al Madina“ din Beirut.

În cadrul festivalului va fi prezentat spectacolul „Dust“, de și cu Ana Crăciun Lambru, artist păpușar și regizor, distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul AnimAt de la Lodz (2016). Spectacolul „Dust” este programat vineri, 4 octombrie 2019, la orele 20.30, la Teatrul „Al Madina“ din Beirut. „Dust“ este un one-woman performance care vorbește despre sacrificiul oricărui emigrant plecat în căutarea unei vieți mai bune. În spectacol se împletesc două povești: cea a unei tinere românce plecate să lucreze în America – la începutul secolului trecut, care și-a pierdut viața în marele incendiu de la Fabrica Triangle din New York – şi povestea autoarei – despre o călătorie similară și despărțirea neașteptată de un membru al familiei. Ana Crăciun Lambru va susține si un atelier, intitulat „Beyond Paper”, în data de 5 octombrie, pentru cei interesați să afle mai multe despre tehnica artiștilor păpușari.

Eveniment organizat în parteneriat cu Ambasada României în Liban.

EUNIC în Liban a fost înfiinţat în 2011 de cinci institute culturale europene care au filiale în Liban - British Council, Misiunea Culturală Franceză, Institutul Italian de Cultură, Goethe Institut şi Institutul Cultural Român. Ulterior s-au alăturat acestei reţele Institutul Cervantes şi Institutul Cultural Danez.