Ana Blandiana în turneu la Pamplona, Salamanca și Madrid - Volumul Patria mea A4, lansat de prestigioasa editură spaniolă Pre-Textos

Ana Blandiana va participa, în perioada 25 – 28 noiembrie 2014, la un turneu de prezentare a volumului său de poeme Patria mea A4 în trei orașe din Spania. Turneul este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid și Editura Pre-Textos, în colaborare cu Foro Auzolan, Universitatea din Salamanca și Casa Encendida. Volumul, tradus în spaniolă de Viorica Pâtea și Antonio Colinas, a fost publicat cu sprijinul ICR.

Marți, 25 noiembrie, de la ora 19.45, cartea va fi lansată la Librăria Auzolan din Pamplona. Alături de autoare, la eveniment vor fi prezenți scriitorul și criticul literar Roberto Valencia și traducătoarea Viorica Pâtea. Joi 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Universitatea din Salamanca, în Aula Unamuno - Edificio Histórico, Ana Blandiana va dialoga cu traducătorii Antonio Colinas și Viorica Pâtea și cu profesoara Francisca Noguerol, specialistă în literatura hispano-americană. Vineri, 28 noiembrie, de la ora 19.00, Ana Blandiana își va prezenta cartea la Casa Encendida din Madrid, în cadrul unui eveniment la care vor participa traducătoarea Viorica Pâtea, Manuel Ramírez și poeții Andrés Catalán, Juan Carlos Mestre, Natalia Carbajosa.

Mi patria A4 (Valencia: Pre-Textos, 2014), volumul publicat acum în Spania, se alătură celor 58 de traduceri apărute până acum, în 24 de limbi, din opera scriitoarei Ana Blandiana. În spaniolă au mai fost editate Antología poética bilingüe. Cosecha de Ángeles (Colección Cosmopoética. Lucena: Córdoba, Juan de Mairena, 2007) și două volume de proză fantastică, Proyectos de Pasado (Cáceres: Periférica, 2008) şi Las cuatro estaciones (Cáceres: Periférica, 2011).

Pre-Textos, una dintre cele mai prestigioase edituri spaniole, deține reţea de distribuţie la nivel mondial, cu o prezență importantă în America Latină, şi este în prezent singura editură din Spania care are o colecţie de autori români.