Alexander Scherbakov & Madalina Slav @ ICR London

 

Nascut in 1982 la Moscova, Alexander Scherbakov a inceput sa cante la vioara de la varsta de 4 ani. Cu mama violonista si tatal pianist, Alexander a invatat repede sa cante la vioara. Dupa mutarea familiei in Elvetia in 1992, tanarul violinist si-a continuat studiile cu Elemer Glanz.

In 1995 Alexander a fost admis la Purcell School of Music in Londra unde a studiat cu Dimitar Burov. Doi ani mai tarziu, s-a mutat la clasa profesorului D. Hahn la Guildhall School of Music and Drama. Alexander a mai studiat cu prof. Zakhar Bron, prof. Evgheni Bushkov, Vladimir Spivakov si Gerhardt Sculz. In 1997, Alexander a primit o bursa de merit in 1997 din partea Fundatiei Max Hussman, Zurich. Alexander Scherbakov a participat la festivaluri internationale in Elvetia, Germania, Anglia, Austria si Japonia. A a sustinut concerte in calitate de violinist si dirijor al orchestrei sale de camera "Cats on the roof". A concertat la "Abendmusiken Sils Maria", "Music Summer Weggis", festivalul "Wengen Sommerkonzerte", un eveniment caritabil destinat strangerii de fonduri pentru saracii din Etiopia organizat de fundatia "Menschen fur Menschen" - Zurich Tonhalle. A sustinut recitaluri in Bongkok, Tailanda; Festivalul Wellington cu orchestra din Noua Zeelanda, "Geheimtipp am Mittag" Zürich si un concert live la Radio Suisse Romande.

Fiind invitat sa concerteze pe scenele unora dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume (Carinthian Summer - Austria, Bermuda Festival, Festival Internacional de Musica da Sao Caetano do Sul) violonistul a sustinut un concert exploziv de anul nou alaturi de orchestra George Enescu la Ateneul Roman.

Alexander Scherbakov a fost numit profesor la Musikatelier, Zurich si este invitat sa sustina sesiuni de masterclass in Europa si Asia.

Click aici pentru biografia completa.

Nascuta in Bucuresti, Madalina Slav a inceput sa studieze pianul la varsta de cinci ani, avand prima aparitie in public la varsta de sapte ani. A castigat numeroase concursuri de muzica, printre care: "Golden Lira Competition", "Franz Schubert Competition", "National Competition for Pianistic Virtuosity", "San Bartolomeo International Competition" si "The Final National Competition Romanian Music".

Concertele live si transmisiunile la radio si televiziune au facut-o celebra pe Madalina. A participat la emisiuni TV precum Tineri muzicieni la TV Romania International; fonoteca de aur a Radiodifuziunii Romane, USC Classical Radio of California si "Invitatie pe scena" la Radio Romania International.

In primavara si vara anului 2003, tanara pianista a fost in turneu in Noua Zeelanda, interpretand solouri si duete alaturi de sotul ei, pianistul Alexander Scherbakov in Auckland, Queenstown, Taihape, Palmerston North si Wellington. Dintre cele mai importante spectacole "Abendmusiken Sils Maria", Music Summer Weggis, "Wengen Sommerkonzerte", "Geheimtipp am Mittag" Zürich si un concert live inregistrat la Radio Suisse Romande - Espace 2. Pianista a concertat pe scena a numeroase festivaluri internationale precum Carinthian Summer, Bermuda Music Festival, Festival Internacional de Musica da Sao Caetano do Sul.

Click aici pentru biografia completa.

Program:

Johann Sebastian Bach (1685 - 1750) Sonata III in E-Major, BWV 1016 I. Adagio II. Allegro III. Adagio ma non tanto IV. Allegro

George Enescu (1881 - 1955) Sonata Nr. 2 in f-minor, op. 6 I. Assez mouvemente II. Tranquillement III. Vif

Franz Schubert (1797 - 1828) Sonata Nr. 5 in A-Major, D 574 op. 162 I. Allegro moderato II. Scherzo III. Andantino IV. Allegro vivace

Sergey Prokofiev (1891 - 1953) Sonata Nr. 2 in D-Major, op. 94a I. Moderato II. Scherzo Presto III. Andante IV. Allegro con brio

Stagiunea de concerte a Societatii Enescu se desfasoara in perioada octombrie-iulie. Concertele vor avea loc in prima zi de joi a fiecarei luni. Sala de concerte a Institutului va fi gazda unor muzicieni remarcabili care vor interpreta lucrari de George Enescu alaturi de un repertoriu universal.

Societatea Enescu este un proiect al Institutului Cultural Roman sub patronajul regal al ASR Pincipesa Margareta a Romaniei.

Cand: Joi, 2 octombrie 2008, 7-9 pm;

Unde: Institutul Cultural Roman, Londra

Intrarea este libera, dar numarul locurilor este limitat. E util ca rezervarile sa fie facute din timp.

Pentru rezervarea locurilor, va rugam contactati-ne la T: 0207 752 0134, E: office@icr-london.co.uk

Dupa inceperea concertului, accesul in sala va fi permis doar in pauza.