Albumul „Gigi Căciuleanu - OmulDans” a fost lansat în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu

Albumul „Gigi Căciuleanu - OmulDans”, semnat de criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, a fost lansat, pe 10 iunie 2018, în cadrul  Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), fiind prezentat de autoare, alături de Gigi Căciuleanu, Gilda Lazăr, Irina Ionescu, Octavian Saiu, Bogdan Căpîlnean. Amfitrionul lansării a fost gazda Constantin Chiriac, directorul FITS.

 „Ideea cărții s-a născut la Institutul Cultural Român. Acest lucru are o importanță deosebită pentru mine, întrucât conține cuvântul român. Am fost întrebat care-mi sunt rădăcinile și am spus că eu umblu cu rădăcinile în valiză. Pe pașaportul meu scrie român", a mărturisit Gigi Căciuleanu.
Am dorit cu acest album să fac o carte-spectacol, un album care să se citească, nu un album omagial. Și cred că am reușit acest lucru. Pentru că personajul Gigi Căciuleanu are o viață de roman.Cartea este un obiect de artă. Apelativele presei sau ale colaboratorilor la adresa lui Gigi Căciuleanu sunt la superlativ”, a spus autoarea Ludmila Patlanjoglu.
Irina Ionescu, în calitate de coordonator al proiectului editorial și de reprezentantă a Institutului Cultural Român (director general al Direcției Generale Programe prin Reprezentanțe și în Comunitățile Istorice), a declarat cu această ocazie că publicarea volumului „Gigi Căciuleanu. OmulDans‟ de Ludmila Patlanjoglu a fost un demers firesc, dat fiind că în ultimii ani ICR a dezvoltat mai multe proiecte în zona dansului și a teatrului contemporan, care l-au avut drept protagonist pe maestrul Gigi Căciuleanu. Au fost proiecte derulate în parteneriat cu importante instituții şi scene ale lumii, la Lisabona, Londra, Paris, Bruxelles sau peste Prut, la Chișinău. Toate aceste proiecte s-au bucurat de succes – de public și de presă, deopotrivă, fiind reliefate și între copertele volumului lansat. În plus, albumul „Gigi Căciuleanu. OmulDans‟ va deschide noi oportunități de colaborare, pentru că se află la tipar și edițiile în limbile engleză și franceză, care vor fi lansate – cel mai probabil – în cadrul unui turneu european, programat în toamna acestui an. 
 "Gigi este, incontestabil, cel mai mare coregraf al nostru, este un poet remarcabil, pasionat de matematică și un desenator desăvârșit. De o mobilitate fizică și intelectuală inepuizabilă, este inteligent, sofisticat, preocupat, creativ și are un deosebit simț al umorului. Dar, peste toate acestea, Gigi este un Om frumos, de o generozitate și o căldură aparte, o persoană educată și delicată. La 71 de ani, Gigi este la apogeul creativității, iar noi avem șansa să ne bucurăm din plin de generozitatea lui”, a punctat Gilda Lazăr, director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova și Bulgaria în cartea dedicată lui Gigi Căciuleanu.

Volumul "Gigi Căciuleanu-OmulDans" a fost publicat de Editura Institutului Cultural Român, în colaborare cu Editura Nemira, cu sprijinul JTI International şi al Fundaţiei Art Production. Volumul este realizat în condiţii grafice excepţionale de Bogdan Căpîlnean, în trei versiuni - română, franceză, engleză.
Turneul de lansare a volumului „Gigi Căciuleanu - OmulDans” s-a desfășurat in cadrul unor manifestări de elită: Festivalul European al Spectacolului - Festivalul Dramaturgiei Româneşti Timişoara (9 mai), Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia (12-13 mai), Teatrul Naţional Târgu-Mureş (14 mai), Festivalul Internaţional de Teatru Sfântu Gheorghe (15 mai), Teatrul Naţional Bucureşti (17 mai), Festivalul Internaţional de Film Transilvania TIFF Cluj-Napoca (30 mai), Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu (10 iunie). Turneul de lansare a albumului va continua la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova (22 septembrie), Opera Naţională Română Iaşi (6 octombrie), Festivalul Internaţional al Teatrului Contemporan de Animaţie ImPuls - Teatrul Ţăndărică (21 noiembrie).