Albumul de debut al DJ Nico de Transilvania, lansat la ICR Londra

Vineri, 9 noiembrie, Nico de Transilvania, binecunoscut DJ româno-britanic, își va lansa, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, albumul de debut intitulat “Be One”. Propunând o fuziune originală între muzica electronică și ritmurile românești și balcanice tradiționale, albumul a fost realizat în colaborare cu producătorii Abstract Source și Tom Beaufoy (Evil Nine).

“Be One” este înregistrat la noua casă de producţie a artistei, Muzică Without Frontiers și conţine piese inspirate din folclorul autentic - melodii culese din zona Transilvaniei şi din zona Balcanilor, cele din urmă fiind promovate de trupe din Bucureşti, cu care Nico de Transilvania a colaborat în Marea Britanie. Tot cu acest prilej, artista va mai lansa o iniţiativă caritabilă: pentru fiecare album cumpărat, un stejar va fi plantat în Transilvania, în scopul reîmpăduririi zonelor defrişate. Proiectul este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

„Un vis devenit realitate, casa de producţie "Muzică without Frontiers" va contribui la dizolvarea barierelor de orice natură, prin muzică, dans și performance. Îmi doresc ca, în scurt timp, să devină o platformă de colaborare pentru artiștii din întreaga lume” , a spus Nico de Transilvania

Caracterizată de fondatorul trupei britanice Faithless drept „un alchimist care transformă umbrele din pădurile uitate ale României în muzică şi unitate”, Nico de Transilvania este un cunoscut DJ și antreprenor cultural stabilit în Marea Britanie.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să vizitați www.nicodetransilvania.com, www.icr-london.co.uk și www.facebook.com/ICRLondon


Credit foto: facebook/ Nico de Transilvania