AdMusicam Concert Series #1 Prelude

AdMusicam Concert Series #1 Prelude

Deschiderea unei serii de concerte cu tinerii muzicieni participanți în programul #AdMusicam, sâmbătă, 25 noiembrie 2017, ora 17.00, la Muzeul de Artă Vasile Grigore - pictor şi colecţionar.

În program:

Sânziana Dobrovicescu (n. 1994)

Gândurile necunoscutului domn Z. pentru vioară solo

Franz Anton Hoffmeister (1754-1812)

Duo Concertante în Sol major pentru flaut și violă

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Allemande și Courante din Suita nr.2 în re minor pentru violoncel solo

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Trio în Re major pentru vioară, violă și violoncel

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Partita în la minor pentru flaut solo

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788)

Marche duet pentru flaut și violoncel

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Suita nr. 1 pentru violoncel – Preludiu

Henri Vieuxtemps (1820-1881)

Hommage à Paganini pentru violă solo, op.55

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Cvartet în Do major pentru flaut, vioară, violă și violoncel

Interpretează:

Diana Elenescu (flaut), Sânziana Dobrovicescu (vioară), Alex Spînu (violă), Mihaela Marin (violoncel) și Vlad Matei (violoncel).

#ADMUSICAM - o sesiune anuală de 2 săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii şi masterclass-uri în domeniul orchestral. Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce îşi propune să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.

Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector şi-a propus să construiască un nou model de calificare a tinerilor muzicieni talentați din toate statele membre UE, ajutându-i astfel să răspundă nevoilor în schimbare ale societăţii secolului 21. T2020 se bazează pe inovație și pe cele mai bune practici actuale în educaţie şi performanță, mobilitate transnațională, dezvoltarea publicului, inserție profesională și platforme digitale, toate structurate pentru a oferi strategii transferabile în orice alt sector ce lucrează cu tinerii. Acesta a fost conceput nu numai pentru a consolida capacitatea sectorului orchestral, pentru a promova ocuparea forței de muncă de către tineri și a crea noi categorii de public în Europa, dar și ca un model exemplar pentru aspirațiile europene pentru 2020.

Participanţii au provenit din rândul tinerilor muzicieni romani cu varste intre 18-25 ani. În cadrul sesiunii de pregătire, tinerii muzicieni selectaţi au avut ocazia să participe la sesiuni de consiliere vocațională, ateliere de prezență scenică și expresie corporală, Alexander technique,social media skillsșipersonal branding.De asemenea vor avea șansa să lucreze cu dr. Peter Stark, Directorul de repetiţii al EUYO (Orchestra de Tineret a Uniunii Europene), care a susţinut un workshop de tehnici orchestrale. Foști și actuali membri ai EUYO au venit sa le împărtășească mai tinerilor lor colegi din experiența proprie, iar muzicieni români recunoscuți internațional vor oferi sesiuni de mentorat. Muzicienii au avut ocazia de a cunoaște activitatea Orchestrei Române de Tineret și li s-a oferit posibilitatea unui dialog cu membrii acesteia.

În cadrul secţiunii de pregătire orchestrală au avut loc repetiţii pentru cele două concerte cu public ce au avut loc în datele de 8 și 15 iulie 2017 la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa și respectiv, Galaria Galateca, București. În program au fost lucrări de Mozart, Bach, Telemann, Händel, Saint-Saens, Quantz, Beriot si Piazzolla și au interpretat Diana Nedelea (flaut), Diana Elenescu (flaut), Cristina Hîrjanu (flaut), Mihaela Marin (violoncel), Theodor Andreescu (vioară/violă), Andrei Mărăcine (vioară), Alex Spînu (violă), Cristian Elciu (clarinet), Andrei Antonovici (oboi), Vlad Matei (violoncel), Victor Sandu (violoncel), Marius Nitu (viola), Ioana Maria Tudor (vioara).