Adina Pintilie: Nu te supăra, dar… şi Frica domnului G

Seara de film de la Institutul Cultural Român propune, în această lună, două producţii semnate de Adina Pintilie. Joi, 17 aprilie 2008, de la ora 19, la sediul ICR (Aleea Alexandru 38) vor fi proiectate peliculele Nu te supăra, dar… şi Frica domnului G. În deschidere va vorbi criticul de film Andrei Gorzo. Regizoarea Adina Pintilie va participa la eveniment. 
Documentarul Nu te supăra, dar
…(2007, 50 min.) urmăreşte existenţa unei comunităţi marginale, aceea a bolnavilor psihic, comunitate care, deşi considerată "nulă" din punct de vedere al utilităţii sociale, posedă o valoare umană profundă şi nealterată. Filmul a fost distins recent cu Premiul pentru cea mai buna regie la Festivalul Internaţional de Cinema Contemporan din Mexico. Filmul a mai obţinut Premiul Golden Dove, pentru cel mai bun documentar, la Dok Leipzig 2007, a fost selectat la prestigiosul festival de clasa A de la Locarno, în competiţia Filmmakers of the Present şi a fost inclus în "Best of Fests" IDFA, Amsterdam 2007. Documentarul a fost realizat în cadrul Aristoteles Workshop – atelier de formare în practica şi teoria filmului documentar, organizat de Arte şi TVR la Sibiu. 
Domnul G pare să aibă o viaţă perfectă. Dar ce se întîmplă când imaginea care-i este poate cea mai familiară – propria reflexie în oglindă – nu-l mai ascultă? Răspunsul se găseşte în Frica domnului G
(2006, 35 min.), scurtmetraj distins cu Premiul Criticii şi Premiul pentru cel mai bun sunet la Festivalul Studenţesc Cinemaiubit. Filmul a mai fost selecţionat la Festivalul Internaţional de Scurt Metraj de la Veneţia "Circuito Off", Festivalul Internaţional de Film Dakino şi Festivalul Internaţional de Film Anonimul. Adina Pintilie, regizoare şi scenaristă, a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film I.L. Caragiale din Bucureşti în 2007. Din filmografia sa mai fac parte scurtmetrajele Balastiera #186 (2006), Casino (2006), Nea Pintea.. Model (2005), Un fel de singuratate (2004), Trenuri nepăzite (2004), Ea (2003), remarcate la importante festivaluri de gen, precum şi mediumetrajul Oxygen (2007). 

Accesul publicului este liber.