Ada Milea la BBC Radio 3

Festivalul Balkan Fever Londra
Ada Milea şi Balkan Fever vor fi subiectul emisiunii Late Junction de la BBC Radio 3
din 12 aprilie. Emisiunea, prezentată de Fiona Talkington şi Verity Sharp, reuneşte artiştii Terry Riley şi Matthias Loibner. BBC Radio 3 este un post specializat în jazz, world music şi muzică clasică. Puteţi asculta emisiunea la www.bbc.co.uk/radio3/latejunction.
Emisiunea are loc în avanpremiera concertului de la Londra, din 3 mai 2007, pe care Ada Milea îl va susţine împreună cu Qvartetul Bălănescu la The Spitz, o sală de spectacole dedicată muzicii contemporane din toată lumea. Evenimentul face parte din festivalul Balkan Fever care se desfăşoară la Londra şi are ca temă aderarea Bulgariei si României la UE.
"Ne-a dat emoţii Ada cu operaţia ei urgentă de apendicită în preajma concertului", ne spune Gabriela Massaci, directorul ICR Londra. "Între spital si BBC 3 realizez ce "importantă" e celebritatea" completează Ada.
Organizatorii festivalului au făcut cunoştinţă cu Ada Milea in noiembrie 2006, la Institutul Cultural Român din Londra, cu ocazia spectacolulului Insula pe care Ada Milea l-a susţinut împreună cu violonistul Alexander Bălănescu. Prin calitatea şi originalitatea creaţiei muzicale, Insula a avut un impact notabil, iar cei doi artişti au fost invitaţi să susţină un spectacol în cadrul festivalului Balkan Fever.
Lansat în 2006, festivalul Balkan Fever răspunde interesului viu al publicului britanic pentru muzica din această zonă. Pe lângă concertul Ada Milea şi Qvartetul Bălănescu, festivalul include o serie de prezenţe româneşti importante, cu sprijinul Institutului Cultural Român din Londra: spectacolul vizual-muzical Foaie Verde (20 aprilie), susţinut de Dana Codorean-Berciu împreună cu patru artişti britanici, DJ Vasile (19, 20 aprilie) si turneul formatiei de jazz Hai la Drum (27, 28 si 29 aprilie).

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să vizitati www.icr-london.co.uk.