Actorul Bogdan Albulescu prezintă „Ilegitim”, în cadrul festivalului RamDam

ICR Bruxelles sprijină participarea actorului Bogdan Albulescu la premiera filmului Ilegitim r.: Adrian Sitaru la Festivalul de film RamDam din Tournai, Belgia (14-24 ianuarie 2017).


Lung metrajul se află în competiția filmelor de ficțiune și beneficiază de 3 proiecții în versiune originală, cu subtitrare în limba franceză, care vor avea loc la complexul cinematografic Imagix din Tournai. Bogdan Albulescu, în rolul lui Cosma, va acorda interviuri presei locale înaintea premierei, va prezenta filmul și va dialoga cu publicul după proiecție.

Mă bucur că Ilegitim a suscitat foarte mult interes din partea festivalurilor de film și din partea publicului internațional, cu care îmi va face plăcere să mă întâlnesc și să discut detalii incitante ale realizării filmului, pe 20 și 21 ianuarie la RamDam în Tournai. Mulțumesc ICR Bruxelles pentru inițiativă, pentru aportul constant și pentru sprijinul financiar oferit în vederea prezenței mele la festival.", a declarat Bogdan Albulescu pentru ICR Bruxelles.

Filmul Ilegitim a câștigat în 2016 premiul C.I.C.A.E. la Festivalul internațional de film de la Berlin, competiția internațională „Golden Duke" la Festivalul internațional de film de la Odessa, „Golden Arena" în Croația, „Honorable Mention" la Festivalul internațional de film de la Philadelphia și a adus scenaristului Adrian Sitaru și co-scenaristei Alina Grigore premiul „Bayard d'Or pentru cel mai bun scenariu", iar actorului Adrian Tițieni premiul „Bayard d'Or pentru cel mai bun actor", la FIFF Namur 2016.

Aflat la cea de-a șaptea ediție, festivalul RamDam este supranumit „festivalul de film care deranjează", în sensul de incomod, care suscită, stârnește întrebări și provocări, invită la dezbateri și discuții aprinse, în beneficiul spiritului critic al „spectatorului".

Proiectul face parte din strategia ICR de promovare a cinematografiei românești în spațiul BeNeLux.

Date:

  • 20 ianuarie, ora 19:00
  • 21 ianuarie, ora 11:00
  • 22 ianuarie, ora 21:30

Loc: centrul cinematografic Imagix din Tournai

Bilete: se pot cumpăra on-line la Imagix și la casa de bilete a cinematografului.