Actori din România la Chicago Improv Festival 2015

Actori din Romania la Chicago Improv Festival 2015

În perioada 20 – 26 aprilie 2015, trupa Thy Neighbor’s Goat, formată din şapte actori improvizatori români, va participa la Chicago Improv Festival, cel mai prestigios festival de teatru de improvizaţie din lume. Participarea trupei la CIF este sprijinită de Institutul Cultural Român şi de Telekom.

Aflat la cea de-a 18-a ediţie, Chicago Improv Festival reunește, în mai mult de 10 teatre, peste 100 de trupe de improvizaţie din Statele Unite ale Americii, Elveţia, Mexic, Brazilia şi România. Comedie, dramă, musical, experimental, stil „Jane Austen”, stil „Star Trek” – toate acestea şi multe altele se regăsesc în selecţia atent alcătuită a acestui festival unic în lume.

Actorii din România va susţine două spectacole diferite, ambele pe scena studio-ului Stage 773: „ThROugh History“, un spectacol improvizat în trei segmente bazate pe anumite perioade din istoria României, şi „Unsung Heroes“, un musical improvizat pornind de la poveștile unor români cu mari realizări dar care nu au devenit celebri. Thy Neighbor’s Goat va face parte, de asemenea, din echipa spectacolului „One World One Stage“, programat în deschiderea Festivalului.

Trupa Thy Neighbor’s Goat este formată din Andrei Negoiţă, Axel Moustache, Bogdan Untilă, Cătălin Coşarcă, Monica Anastase, Rozana Radu și Vlad Pasencu. Cei şapte au fost selectaţi pentru a participa la CIF în octombrie 2014, când Sean Cusick, atunci selecţioner al Chicago Improv Festival, a participat în calitate de trainer la !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie din Bucureşti. I-au plăcut atât de mult improvizatorii pe care i-a cunoscut, încât a discutat, de la selecţioner la selecţioner, cu Kevin Mullaney, directorul artistic de anul acesta, şi… restul e istorie!

Programul Chicago Improv Festival 2015: www.chicagoimprovfestival.org/cif-events