Accademia di Romania organizează concertul de colinde şi folclor românesc „Vă aducem Crăciunul!‟

Accademia di Romania organizează, vineri, 13 decembrie 2013, ora 17.30, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, concertul de colinde si folclor românesc „Vă aducem Crăciunul!‟, susţinut de Teodora Valerica Badiu si Iulian Stoica, în ambientul expoziţiei de fotografii „A casa nostra‟ („La noi acasă‟) realizată de Cristian Merchea.
În program:
Colinde şi cântece de CrăciunO ce veste minunată
Domn, Domn să-nălţam
Pe strada din Viflaim
Din cer senin
Vino moşule Craciun
Cântate de Teodora Valerica Badiu acompaniată de Iulian Stoica.
Intermezzo instrumentalMuzică clasică şi folclor interpretate la pian şi vioară de Iulian Stoica

Cântece populare vechiFoicică bob năut
Viată, viată
Mai ţii minte măi dragă Mărie
Ai uitat neică cuvântul
Trece viaţa
Radul mamei Radule
Cântate de Teodora Valerica Badiu acompaniată de Iulian Stoica
18.30 Sala de ExpoziţiiVernisajul expoziţiei Omaggio all’Umbria (Omagiu Umbriei) a maestrului Constantin Udroiu şi a studenţilor şcolii Fucina d’Arte „Nikopeia‟

Teodora Valerica Badiu şi-a început cariera artistică la Focşani, fiind membră a corului „Pastorala‟ din Focșani, cu care a susţinut concerte în România și în străinătate. A studiat pentru o perioadă scurtă de timp, cu maestrul Paolo Silveri. A fost editor al primelor trei numere ale revistei lunare române „L’Altra Romania‟, distribuită în toată Italia. De 15 ani, participă la evenimentele organizate pe străzile Romei prezentate de actorul Angelo Blasetti, promovând cultura și muzica romanească.
Iulian Stoica este elev la Liceul de Muzică Farnesina din Roma, este medaliat la multe concursuri în Italia și a susținut concerte în Italia și alte țări europene.
Cristian Merchea, fotograf amator, este un mare susținător al culturii românești. A descoperit fotografia la scoala din Soveja, unde era elev, datorită profesorului de limba română care l-a luat în laborator pentru a-l învăţa cum să developeze fotografii. Oriunde merge are cu el aparatul de fotografiat și crede că, în timp a făcut mai mult de 300.000 de fotografii. Îi plac peisajele, natura și fotografia macro care dezvăluie detalii care nu pot fi văzute cu ochiul liber.
Constantin Udroiu s-a născut la Bucureşti în 1930, trăieste si pictează la Roma. Profund legat de tradiţia culturală a ţării sale, Constantin Udroiu este un pictor de icoane bine cunoscut în mediile artistice italiene. Profesor la Universitatea din Bucureşti, a fost arestat şi condamnat de regimul comunist la 22 de ani de închisoare, de unde a fost eliberat după 10 ani (1954-1964). Dintre expoziţiile personale (peste 200) cele mai semnificative au avut loc la Paris, Lutry, Avignon, Amsterdam, Bordeaux, Carpentras, Atena, Barcelona, Lisabona, iar după căderea regimului comunist în România la Bucureşti, Târgovişte si Cluj. Constantin Udroiu este membru în Senatul Accademiei Internaţionale de Artă Modernă din Roma. La 83 de ani pictorul român, Constantin Udroiu, predă și în prezent cursuri de artă, gravură și pictură, elevii săi fiind de toate vârstele și naționalitățile.