Accademia di Romania marchează Ziua Universală a Iei printr-o expoziție și un concert

Luni, 24 iunie 2019, începând cu ora 18:30, la Accademia di Romania in Roma va fi deschisă expoziția de ii și costume autentice tradiționale „La IE, o l'arte di indossare storie” și va avea loc un concert  susținut de corul feminin Arpeggio, care va include melodii semnate de Dan Voiculescu, Constantin Arvinte și Ion Vidu, pe versuri de Marin Sorescu. Evenimentul este organizat de Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Italia, cu sprijinul Institutului Cultural Român și al Accademia di Romania in Roma, sub patronajul Ambasadei României în Italia.

Expoziția reprezintă o oportunitate de promovare a tradițiilor și meșteșugurilor românești și încurajează totodată comunitatea tinerilor din Roma să celebreze istoria portului tradițional. În acest fel, bluza românească este, încă o dată, recunoscută ca un simbol internațional al culturii române și o sursă de inspirație.

Ziua Universală a Iei este sărbătorită în 48 de țări, în peste 100 de orașe, de românii de pretutindeni. Acest eveniment este prezent în activitatea Ligii Studenților Români din Străinătate chiar de la prima sa ediție, din 2015.

Expoziția de ii și costume autentice tradiționale este realizată cu sprijinul comunității de români din Roma și provincie. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

www.facebook.com/events/624629791354831/