A IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr începe la Iași

În fiecare toamnă din 2008, la Iași se organizează Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr, anul acesta urmând să se desfășoare în perioada 6-12 octombrie 2016, organizat și găzduit de Teatrul Național „Luceafarul” din Iași.

Evenimentul este constituit ca o platformă de prezentare, analiză şi promovare a teatrului românesc şi un spaţiu de evaluare a curentelor şi a tendinţelor în teatrul românesc şi cel european. Tema acestei ediții este sintetizată în „Neliniștile prezentului”, urmărind astfel, formele de artă ca experiență a prezentului.

Partenerii festivalului sunt Institutul Cultural Român, Uniunea Teatrală din România - UNITER, şi Primăria Municipiului Iași, institute și centre culturale străine, sponsor al festivalului este Teatrul pentru Copii și Tineret din Iași „Luceafărul”.

Alături de spectacole, se vor derula o serie de evenimente conexe, completând programul festivalului cu dezbateri, conferinţe, lansări de carte şi CD-uri, expoziţii, ateliere.

La ediţia din acest an a festivalului sunt invitaţi din străinătate, directori de teatre, de festivaluri, cronicari, artişti, profesionişti din lumea teatrului, un public specializat din străinătate care să asiste la spectacolelele de teatru românesc, și să îl evalueze şi compare cu cele din străinătate.

https://www.youtube.com/watch?v=t-CDXVpItdg&feature=youtu.be

https://ro-ro.facebook.com/FITPTI

http://luceafarul-theatre.ro/program/

contact: teatrul_luceafarul@yahoo.com