A început Ediția 48 a Sibiu Jazz Festival

La cea de-a 48-a ediție a Sibiu Jazz Festival, întâlnim artiști din toate colțurile lumii ce vor trezi la viață jazz-ul! Timp de 4 zile Piața Mare din Sibiu va deveni nucleul acestui stil. Dacă timp de aproape cinci decenii Festivalul de Jazz de la Sibiu a fost un mix de competiție, si diversitate culturală într-un format consacrat, de anul trecut,Festivalul de Jazz a evoluat într-o nouă structură. Concursul de Jazz a devenit o identitate de sine stătătoare, fiind un etalon pentru cei din domeniu - astfel, artiști locali, naționali și internaționali concurează pentru marele premiu de la Sibiu.

Sibiu Jazz Festival a devenit, astfel, un loc pentru promovarea multiculturalismului și a jazz-ului publicului larg. Și în acest an continuăm prin păstrarea aceluiași principiu, deschizând astfel scena românească pentru cei mai cunoscuți artiști din domeniu.

În perioada 17-20 mai, orice iubitor de jazz sau amator de evenimente culturale se poate bucura de o paleta a multiculturalității internaționale: Vali Boghean Band (Moldova), Brönnimann Cissokho Hason (Elveția, Senegal, Israel), VEIN feat. Rick Margitza (Elveția, SUA), Luca Ciarla Quartet (Italia), JazzyBit (România), Balázs Balogh Quintet (Ungaria), NOJAZZ (Franța) și Befunkbop (Spania).

De asemenea, un element nou pentru această ediție este participarea celor de la Pol Belardi’s Force (Luxemburg) – câștigătorii Sibiu Jazz Competition din anul 2017, dar și a celor de la Balázs Balogh Quintet (Ungaria) – câștigătorii ediției din 2016.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român.