A 24-a ediție a Festivalului Filmului European în Liban

Ambasada României în Beirut, membră a grupului EUNIC-Liban, va participa la cea de a 24-a ediție a Festivalului Filmului European în Liban, care se va desfășura în perioada 24 ianuarie – 4 februarie 2018. Festivalul este organizat de Delegația UE în Liban, în colaborare cu EUNIC-Liban și statele membre ale UE, și se desfășoară sub patronajul ministrului libanez al culturii.

Cu sprijinul Institutului Cultural Român, filmul „Bacalaureat” al regizorului Cristian Mungiu va fi prezentat în cadrul Festivalului, marți, 30 ianuarie 2018.

Programul Festivalului este foarte bogat, incluzând 29 de filme de lung metraj propuse de statele membre UE, un cine-concert cu muzică live, două filme în memoria actriței Jeanne Moreau, respectiv a regizorului libanez Jean Chamoun, două filme propuse de Elveția, respectiv de Serbia, care participă ca țări invitate, și filmul libanez „Paradis fără oameni” de Lucien Bourjeily, în închiderea festivalului. Vor fi prezentate, de asemenea, 12 filme de scurt metraj realizate de studenți ai școlilor libaneze de arte audio-vizuale, în cadrul unei sesiuni care se va încheia cu premierea a două dintre ele. Premiile sunt oferite de Institutul Goethe și Institutul Francez și vor consta în invitarea câștigătorilor să participe la festivaluri de film europene.

Filmele vor fi proiectate la Beirut la cinematograful Metropolis și, ulterior, în alte orașe libaneze (Saida, Nabatieh, Jounieh, Tir, Deir El-Qamar, Baalbeck, Zahle și Tripoli – în colaborare cu Institutul Francez din Liban.


European Film Festival Catalogue 24.01-04.02.2018