A 18-a ediție a Festivalului Uniunii Europene / European Union Film Festival

Ambasada României în Malaysia, reprezentantul ICR în clusterul EUNIC Malaysia, susține participarea românească în cadrul celei de a 18-a ediții a „European Union Film Festival” din Malaysia, care se desfășoară în perioada 19 octombrie - 6 decembrie 2017. Festivalul de Film al Uniunii Europene din Malaysia este unul dintre cele mai importante și longevive proiecte organizate de Delegația Uniunii Europene în Malaysia, organizat în colaborare cu membrii clusterul EUNIC Malaysia.

Festivalul reuneşte 23 de producţii cinematografice recente din 17 de ţări, inclusiv din Elveția. Majoritatea sunt filme care au cîștigat premii presitigoase. Dechiderea oficială are loc pe 19 octombrie 2017 și va fi făcută de șefa Delegației UE în Malaezia, ambasadoarea Maria Castillo Fernandez, împreună cu ambasadorii și reprezentanți ai statelor membre UE. Ministrul malaezian al Turismului și Culturii, Mohamed Nazri Abdul Aziz, va fi prezent. România va fi prezentă cu filmele „Două lozuri” de Paul Negoescu, câștigător al premiului pentru cel mai bun film la Festivalul de Comedie de la Monte Carlo, Premiile Gopo (Premiul publicului pentru box office), și „Domnișoara Christina” în regia lui Alexandru Maftei, după nuvela cu același nume scrisă de Mircea Eliade.

Filmele vor fi proiectate în sălile de cinema ale Golden Screen Cinemas, partener în cadrul festivalului în valea Klang (19 – 29 Octombrie 2017), Georgetown, Penang (2-8 Noiembrie 2017), Kuching, statul Sarawak (16-22 noiembrie 2017) și Kota Kinabalu, statul Sabah (30 Noiembrie – 6 Decembrie 2017).